Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, olumsuz şartlara rağmen yangını büyümeden kontrol altına aldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, olumsuz şartlara rağmen yangını büyümeden kontrol altına aldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Koçarlı’nın Çeşmeköy Mahallesi’nde makilik alanda çıkan yangını kısa sürede kontrol altına aldı.

İtfaiye ekiplerinin zor arazide ve bölgedeki şiddetli rüzgâra rağmen hızlı müdahalesi bir facianın önlenmesini sağladı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşları olası yangınlara karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Bugün öğleden sonra vatandaşlardan gelen ihbarı değerlendiren ekipler hızlı bir şekilde yangın bölgesine intikal etti. Yangın alanındaki olumsuz şartlara rağmen yoğun çaba sarf eden ekipler, yangının ormanlık alana sıçramasına engel oldu. Bölgede soğutma çalışmalarına devam ediliyor.

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar yüzünden ormanlık alanlarda yangın riskinin arttığını vurgulayan Çerçioğlu, vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Çerçioğlu, “Maalesef ki ülkemizin birçok bölgesinden yangın haberleri alıyoruz. Yanan yüzlerce yıllık ağaçları yerine koymanın bir o kadar daha süre gerektirdiğini unutmamalıyız. Bu sebeple vatandaşlarımızı ormanlık alanlarla ilgili duyarlı olmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

kocarlida-yangin-1.jpg

kocarlida-yangin-2.jpg

kocarlida-yangin-3.jpg

kocarlida-yangin-4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler