Aydın çarşılarını pandemiden sonra sıcak hava vurdu

Aydın çarşılarını pandemiden sonra sıcak hava vurdu

Yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle Aydın'da çarşı, sokak ve AVM alanlarında alışılageldik kalabalık oluşmadı.

Aydın'da Şubat ayının başından bu yana mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları etkisini sürdürmeye devam ediyor. 44 dereceye kadar yükselen hava sıcaklıkları nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile Aydınlılar güneş çarpması riskine karşı uyarıldı.

Sıcak hava nedeniyle Kuşadası ve Didim gibi turizm merkezlerinde yoğunluk oluşurken Efeler kent merkezinde alışılageldik manzaralar oluşmadı. Aydın Atatürk Kent Meydanı, Sevgiyolu Sokağı ve Yağcılariçi çarşısı gibi alanlar ile kent genelinde bulunan AVM'ler hafta sonu olmasına rağmen boş kalırken esnaflar duruma tepki gösterdi.

"PANDEMİ BİTTİ SICAK HAVA BAŞLADI"

Yağcılariçi Çarşısı'nda butik kıyafet satan bir mağaza işleten Özlem Baygın, pandemi döneminde oluşan borçlarını ödeyemediklerini söyledi. Baygın, "Aylarca pandemi nedeniyle dükkanım kapalıydı, ara ara açtık kapattık ama o zamanlarda da iş yapamadık. E bu dönemde sağolsun devletimiz kredi verdi, bunların ödemeleri de geldi, bir şekilde ödememiz beklendi ama manzarayı görüyorsunuz. Koronavirüs süreci bitti, iş yapıcaz dedik, bayramda şehir boşaldı. Bayram bitti, insanlar geri geldi ama manzarayı görüyorsunuz. Hava olmuş 44 derece, insanlar dışarı çıkmıyor, bizde iş yapamıyoruz. Duruma bir çare, ek yardımlar bekliyoruz" dedi.

whatsapp-image-2021-07-31-at-16-41-58-1.jpg

whatsapp-image-2021-07-31-at-16-41-58-2.jpg

whatsapp-image-2021-07-31-at-16-41-58-3.jpg

whatsapp-image-2021-07-31-at-16-41-58.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler