Aydın depreme hazır mı...?

Aydın depreme hazır mı...?

Ege Denizi'nde 30 Ekim tarihinde meydana gelen ve etkisi Aydın'da da hissedilen 6.6 şiddetindeki deprem sonrası Ajans Aydın ailesi olarak mikrofonumuzu Aydınlı vatandaşlara uzatarak "Olası bir depreme hazır mısınız?" sorusunu yönelttik.

İzmir’in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim tarihinde meydana gelen ve büyük yıkıma yol açan depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Aydın ve ilçelerinde etkisini gösteren 6.6 şiddetindeki depremin ardından Aydınlı vatandaşlara "Olası bir depreme hazır mısınız?" sorusunu yönelttik.

“AYDIN DEPREME HAZIR DEĞİL”

Aydın’ın depreme hazır olmadığını düşünen Hüseyin Aydoğdu, “Ben Efeler Torlak mevkiinde  oturuyorum. 99 depreminden bu yana 2 sefer büyük deprem oldu. Hazırlıksız yakalandığımızı, halkımızda deprem bilgisinin zayıf olduğunu, kurumlarınsa bu konuda bir çalışmaları olmadığını düşünüyorum. Son yaşanan deprem sonrasında evimizde bir deprem çantası oluşturduk, ailecek deprem anında neler yapabileceğimizi konuşup evde ki güvenli noktaları belirledik.  Fakat oturduğumuz binanın zemininin depreme hazır olmadığı, binanın dayanıksız olduğu bir gerçek. 1999 depremide ağır bir depremdi, fakat halkımız her zamanki gibi çabuk unuttu.” dedi.

İncirliova’da bir ilkokulda öğretmenlik yapan Çiğdem Dilan da Aydın’ın depreme hazırlıksız olduğunu düşünenlerden. Dilan yönelttiğimiz sorulara, “Bina olarak bilemesemde insan olarak depreme hazırlıksız olduğumuz bir gerçek. Ben bir öğretmen olarak, en başta eğitimci olarak deprem anında ne yapacağımı bilemedim. Deprem sonrasında bir deprem çantası hazırladım, güvensiz eşyalarımı duvara sabitlemeye başladım. Deprem sonrasında ilk eğitim günü olan bugün de ise çocuklarla deprem konusunda konuştuk. Hatta bilgilerin akılda kalabilmesi için ‘çöm, kapan, tutun’ tekerlemesini kullandık.” cevabını verdi.

“BELEDİYENİN HAREKETE GEÇMESİ LAZIM”

Son olarak mikrofonumuzu uzattığımız emekli banka müdürü Ahmet Köse ise belediyenin depreme hazırlık konusunda çalışmalar yapması gerektiğini söyledi. Köse,  “Erzincan depreminden beridir gördüğümüz tek bir gerçek var; deprem yaşanır, bir süre konuşulur, unutulur ve halkımız yaşantısında bir şey olmamış gibi devam eder. Bu depreminde bir bilinç uyandırdığını düşünmüyorum. Yıllardır evimde bir deprem çantası var, binamızın kolonlarını güçlendirdik. Fakat hazırlık konusu öncelikle belediyelere düşer, kendi jeoloji mühendisleri var, onların bu konuda bir çalışma yapması lazım. Deprem Türkiye’nin bir gerçeği, bilsen de bilmesen de bir şekilde hazır olman lazım. Adam bana bir şey olmaz diyor, hayatına devam ediyor.” diye konuştu.

de18baac-ec8b-4ac9-b307-f2f4d9e65fa6.jpg

5e5db294-2842-44ee-9829-0bf20d06e5f6.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler