Aydın depreme hazırlıklı mı?

Aydın depreme hazırlıklı mı?

Ülkemizde sık sık artçı depremler meydana geliyor. Biz de Ajans Aydın Gazetesi olarak Aydınlı vatandaşlara "Aydın olağanüstü oluşabilecek bir depreme hazırlıklı mı sizce?" sorusunu sorduk.

Dün sabah saatlerinde Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında 6.0 büyüklüğünde meydana gelen deprem Aydın'da da şiddetli şekilde hissedildi. Biz de Ajans Aydın Gazetesi olarak Aydınlı vatandaşlara "Aydın olağanüstü oluşabilecek bir depreme hazırlıklı mı sizce?" sorusunu sorduk, cevapları sizler için derledik. 

“AYDIN DEPREME HAZIR DEĞİL”

Aydın'da deprem riskinin büyük olduğunu söyleyen Ali Cihan, “Aydın kesinlikle depreme hazır değil tabi böyle demekle olmuyor çünkü bu gibi olağanüstü durumlar birden gelişen bir şey. Önlemler en baştan yapılmalı. Her şeyden önce bilinçlendirme yapılmalı, Evet bizler genciz anlıyoruz ancak köyde yaşayan, okuma yazması olmayan var aynı şekilde yaşlı kesim de var bir de bu konuda zorluk çekiyor bence önce bunlar tespit edilmeli sonrasında da etkili bilinçlendirme yollarıyla vatandaşlar bilinçlendirilmeli" dedi.

“ADIN’DA BU GİBİ ÇALIŞMALAR YAPILMIYOR”

Aydın genelinde bilinçlendirme çalışmaları yapılmadığına dikkat çeken Seval Yalçın, "Biz sadece televizyonlarda gördüğümüz kadarıyla dikkat ediyoruz. Aydın'da bu gibi çalışmalar yapılmıyor. Yapılıyorsa da yeterince duyurulmuyor. Allah korusun bir deprem olması durumunda çok fazla can kaybı olabilir. Çünkü birçok bina dayanıksız" diye konuştu.

“VATANDAŞLAR BİLİNÇLENDİRİLMELİ”

Deprem için hiçbir tedbir almadıklarını söyleyen Yıldız Güler, "Tabi ki hazırlıklı değiliz. Evde deprem çantamız dahi yok. Ayrıca bu konu hakkında yeterince bilgilendirme yapılmadığına inanıyorum. Bizim ve bizim mahallede hiçbir evin depreme dayanıklı olduğunu sanmıyorum. Denetimler sıklaştırılmalı, yetkililer bununla ilgili biran önce çalışmalar, denetimler yapmalılar" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler