Aydın Devlet Hastanesi'nde yeni birim hizmete girdi

Aydın Devlet Hastanesi'nde yeni birim hizmete girdi

Aydın Devlet Hastanesi bünyesinde 'Kronik Yara Bakım Birimi' hizmet vermeye başladı.

Aydın'ın en eski hastanelerinden olan ve kentin merkezinde yer alan Aydın Devlet Hastanesi, yeni açılan 'Kronik Yara Bakım Birimi' gücüne güç kattı. Diyabetik ayak, bası yaraları, venöz ülser hastalarının takip ve tedavilerinin yapılabildiği birime MHRS sistemi aracılığıyla randevu alınabildiğini belirten Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, poliklinik başvurusu ile de birimden faydalanılabileceğini söyledi.

Konu hakkında Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Hastalarımızın öncelikle ilgili polikliniğimizde tetkikleri istenmektedir. Sonrasında hastalarımızın alacağı takip ve tedavinin belirlenmesi için Plastik Cerrahi Uzmanı, Ortopedi ve Travmatoloji Hastalıkları Uzmanı, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, Genel Cerrahi Hastalıkları Uzmanı, İç Hastalıkları Uzmanı ve Kalp Damar Cerrahisi Hastalıkları Uzmanlarından oluşan Kronik Yara Bakım Konseyi toplanmaktadır.

Konsey, hastanın tetkikleri ile beraber muayenesini gerçekleştirir. Konsey kararı doğrultusunda hastalarımızın takip ve tedavileri başlatılmaktadır. Hastalarımızın takip ve tedavileri ayaktan ya da ihtiyaç durumuna göre yatarak gerçekleştirilmektedir"
ifadelerine yer verildi.

Yetkililer, Kronik Yara Bakım Birimi'nde gerçekleştirilen tedaviler kapsamında hastaların diyabet kontrollerinin, damarsal hastalıklara yönelik tıbbi ve cerrahi tedavilerin, ortopedik cerrahi ve greft tedavileri ile iç hastalıklarının kontrol ve takiplerinin aynı anda gerçekleştirilebildiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler