Aydın halkı karşınıza dikilir

Aydın halkı karşınıza dikilir

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Aydın’da yeni maden sahalarının açılmasına tepki gösterdi. Çankır, “Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü olan, dağlarından yağ ovalarından bal akan Aydın’ımızın ekolojik dengesini bozmaya çalışanlar yine Aydın'ı yürekten

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Aydın’da açılması planlanan yeni maden sahalarına hükümetin göz yumduğunu ileri sürdü. Çankır, “Aydın halkı havasına, suyuna, ağacına, doğasına, toprağına göz dikenlere karşı asla susmayacaktır.” diye konuştu.

 

Çankır açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

 

“Merkezi hükümet yandaşları son yıllarda rant uğruna Aydınımızı gözüne kestirmiş ve bu yönde çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Aydın'ın çok değerli topraklarına göz dikip halkın sağlığını hiçe sayan bir anlayış ile karşı karşıyayız. Gözlerini rant bürümüş bu zihniyet, ilimize önce jeotermal bahanesi adı altında girmiş, şimdi ise maden sahaları için çalışmalarına devam ediyorlar. Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü olan, dağlarından yağ ovalarından bal akan Aydın’ımızın ekolojik dengesini bozmaya çalışanlar yine Aydın'ı yürekten seven cesur halkımızı karşılarında bulacaklar.

 

Tarım ve Turizm kenti Aydın’da ihaleye açılan 15 yerin bir kısmı ikinci derece sit alanlarına ve kültür miraslarına yakınken bazı alanlar yerleşim yerlerini kapsıyor. Aydın’ın Bozdoğan, Didim, Çine, Karpuzlu, Karacasu, Kuşadası, Köşk ve Söke ilçelerinde olmak üzere toplam 4 bin 783,31 hektarlık alan maden işletmesi ve araması yapılmak üzere ihaleye açılacak. .Yakın zamanda ihale sonucu açılan maden işletmelerinin olduğu bölgelerde kanser oranın çok yükseldiği, oksijen kaynağımız ağaçlarımızın yok edildiği, yerleşim yerlerinin ciddi tehdit ile karşı karşıya kaldığı, ekolojik dengenin zarar gördüğü herkes tarafından bilinmektedir.

 

Bu topraklar bizlere atalarımızın mirası ve çocuklarımızın emanetidir. Bu topraklara bizler dün olduğu gibi bugün ve yarın da ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız. Aydın halkının Aydın'a hizmet etsin diye seçtiği fakat yandaşa hizmeti borç bilen AKP vekillerine rağmen sahip çıkacağız. Bizler bu topraklarda yaşıyoruz. Aydın halkı havasına, suyuna, ağacına, doğasına, toprağına göz dikenlere karşı asla susmayacaktır. Bu toprakları korumaya devam edeceğiz. Aydın'ı rant kapısı görenleri geldikleri gibi geri göndereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler