Aydın olarak önemli bir mesafe katettik

Aydın olarak önemli bir mesafe katettik

Kovid-19 tedbirleri kapsamında 81 İle gönderilen genelgenin ardından Aydın protokolü tarafından Efeler’de kurulan Salı pazarında ve işletmelerde denetim gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge kapsamında Aydın protokolü, Aydın İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar gereği, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetledi. Efeler’de kurulan Salı pazarında başlayan denetime, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz ve daire amirleri katıldı.

“AMACIMIZ CEZA KESMEK DEĞİL”

Denetimler sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Aksoy, “Genel olarak büyük bir çoğunluk kurallara uyuyor. Bu bizim için çok önemli. Korona virüs ile mücadelede eksik kalan noktalar varsa bunları tamamlamak adına bu denetimler gerçekleştiriliyor. Aydın olarak bu konuda önemli mesafeler almış bir iliz. Ama bunu yüzde 100’e ulaştırmak ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına denetimlerimiz sürecek. Amacımız ceza kesmek değil, uyarmak ve toplumun her kesimini olması gereken noktaya taşıyabilmek. Tabi ki bu uygulamada konulmuş olan kuralları ihlal edenler varsa da gerekiyorsa onlara da ceza kesilecektir” dedi.

Öte yandan Pazar içerisinde devam eden denetimler esnasında bir esnaf protokole incir ikramında bulundu. Gün boyu sürecek denetimler kapsamında güvenlik güçleri tarafından kurallara uymayan vatandaşlara cezai işlem uygulanacak.

eficcm9xsamikje.jpg

eficcndxyaycmvt.jpg

efihsl2xoaaxf-m.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler