Aydın polisi 17 yıllık cinayeti aydınlattı

Aydın polisi 17 yıllık cinayeti aydınlattı

Aydın'ın Söke ilçesinde 2005'te 12 bıçak darbesiyle öldürülen Rukiye Toyran'ın cinayeti aydınlatıldı.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği, 2005 ve sonraki yıllara ait faili meçhul olayların aydınlatılmasına ilişkin özel bir ekip kurdu.

Yaklaşık bir yıl önce çalışmaya başlayan özel ekip, Söke ilçesinde 2005'te yalnız yaşadığı evinde 12 bıçak darbesiyle öldürülen ve yeteri kadar delil olmadığı için faali belirlenemeyen Rukiye Toyran (85) cinayetinin dosyasını yeniden ele aldı.

O dönem olay yerinde bir tansiyon aleti üzerinden alınan parmak izi herhangi bir kişiyle uyuşmadı.

Geçtiğimiz yıl M.D (40) isimli kişi, pasaport işlemleri için parmak izi kaydı oluşturdu. M.D'nin parmak izi tansiyon aleti üzerindeki izle eşleşince sisteme düştü.

Bunun üzerine Ocak'ta Bitlis'te gözaltına alınan M.D, Söke İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Burada ifadesi alınan şüpheli, sevk edildiği adliyede delil yetersizliğinden mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Trafik kazası detayı

Suçlamaları kabul etmeyen M.D'nin cinayetin işlendiği yıl ve öncesinde Söke'de bulunmadığı ifadesi üzerine özel ekip, geniş çaplı çalışma başlattı.

Dönemin hastane kayıtlarını inceleyen ekip, Dalda'nın cinayetten 12 gün önce Toyran'ın evine 5 dakikalık mesafede bir trafik kazasına karıştığını ve Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesinde tedavi gördüğünü belirledi.

Ayrıca alınan tanık ifadelerinde şüphelinin 2003-2006 yıllarında Söke'de ikamet ettiği de tespit edildi.

Söke Ağır Ceza Mahkemesine delillerin sunulması üzerine Dalda'ya temyiz yolu açık olmak üzere 25 yıl hapis cezası verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler