Aydın sıcağı klima satışlarına yansıdı

Aydın sıcağı klima satışlarına yansıdı

Efeler'de klima satışı ve teknik servisi sağlayan bir firmayı işleten Nusret Güngör, klima fiyatlarının günden güne zamlandığını söyledi.

Haziran ayının başından bu yana hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ile 8 derece üzerinde seyrettiği Aydın'da vatandaşlar klima satışı yapan dükkanların yolunu tuttu. Dükkanları ziyaret etmelerinin ardından sosyal medya hesaplarından sitemlerini dile getiren vatandaşlar, klima fiyatlarında fahiş artışlar olduğunu söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Efeler ilçesinde klima satışı ve teknik servisi sağlayan bir firmayı 40 yıldan bu yana işleten Nusret Güngör, klima fiyatlarında günden güne zam uygulandığını, yetkililer tarafından zamlar için elle tutulur bir açıklama yapılmadığını söyledi. Güngör, "Genelde her yıl olan dolar bazlı zamlar artık ne olduğu anlaşılmayan zamlara dönüştü. Ne olduğunu hiç kimse bilmiyor. Dolarda yükseliş yok ama üretici firmalar tarafından konteynır ücretlerindeki zamlar bahane gösteriliyor. Bu açıklama da bize mantıklı gelmiyor" dedi.

"BİR ÇIKMAZIN İÇERİSİNDEYİZ"

Fiyat artışlarının tüm sektörlerde olduğuna dikkat çeken Güngör, "Şu anda sadece klima sektöründe değil tüm sektörlerde bir zam söz konusu. 4 bin liraya satılan klimalar 8 bin 9 bin lira gibi fiyatlara satılmaya başlandı. Ortada bir sıkıntı var ama herkes bir şeyleri bahane ediyor, bahane edilen şeylere çözüm de yok. Hiç kimsede çözüm üretemiyor, "Kardeşim şundan dolayı yükseldi." diyemiyor. Eskiden doları baz alıyorduk, kur farkından dolayı fiyatların arttığını söylüyorduk. Şu anda ise bir şeyler üzerine yıkılmak isteniyor ama yıkılacak bir şey bulunamıyor. Bir çıkmazın içerisindeyiz" diye konuştu.

KREDİ KARTI İLE ALIMLAR ARTTI

Vatandaşların kredi kartı ile alışverişe yöneldiğini, bazı müşterilerin klima almak için kredi çektiğini söyleyen Güngör, "Aydın'ın sıcaklarında insanlarımız borç, harç bulup klima almaya çalışıyor. Şu anda klima alınıyor ama satışlarımızın yüzde 99'u kredi kartı. Eskiden vatandaş gelip nakit ödeme yapardı, şu anda tamamıyla kredi kartına yönelme oldu. Bankalarda kendi istediği gibi kural koymaya başladı. Yüzde 8, 9, 12 gibi kredi kartı alışverişlerinde komisyon alınmaya başlandı. Yani bankalar bizlerden fazla para kazanıyor. Bir uçuruma gidiyoruz, bunu izah edecek bir yetkili de yok. Ne ticaret odalarından, ne hükümetlerden, ne de esnaf birliklerinden bir açıklama yok, herkes pusuya yatmış bekliyor." dedi ve ekledi," İnsanlar tatile gideceği, çocuğuna harcayacağı para ile klima alıyor çünkü çok sıcak, almak zorunda. Fiyatlar her gün kademeli olarak yükseliyor, biz bunu sipariş ekranını her açışımızda görüyoruz. Klimanın fiyatı bugün 4 bin lira iken yarın 4 bin 200 lira oluyor, sonraki gün 4 bin 400 lira oluyor. Mesela müşteri geliyor, daha önce komşusuna cihaz vermişiz bir fiyattan, aynı cihaz için 20 gün sonra fiyat soruyor ve 500-600 lira farklı olduğunu görüyor. Bu konuda net bir açıklamada yapamıyoruz müşterilere."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler