AYDIN SOKAKALARI BOŞ KALDI

AYDIN SOKAKALARI BOŞ KALDI

18 günlük tam kapanmanın ilk gününde Aydın sokakları sessizliğe büründü.

Türkiye genelinde uygulanan yeni tip koronavirüs kısıtlamaları Mart ayında 81 ilde  kademeli olarak kaldırılmıştı. ‘Kademeli normalleşme süreci’ olarak isimlendirilen 40 günün ardından Ramazan ayıyla birlikte 11 Nisan’da kısıtlamalar tekrar hayata geçirilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile, kısıtlamaların tekrar hayata geçirilmesinin nedeninin hızla artan koronavirüs vakaları ve kaynakları ölümleri olduğu öğrenildi.

Kısıtlamaların hayata geçirilmesiyle birlikte Türkiye’de vaka sayıları giderek azalmaya başladı. Aşılama sürecinin de hızlandığı ülkede görülen olumlu düşüş sonrası Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 26 Nisan Pazartesi günü bir kez daha toplandı. Salgınla mücadelenin güçlenerek devam etmesinin görüşüldüğü toplantıda 29 Nisan Perşembe günü saat 19:00 ile 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05:00 arasında Türkiye genelinde tam kapanma uygulanması kararlaştırıldı.

SOKAKLAR BOŞ KALDI

Tam kapanma süreci dün itibariyle başladı. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı ve on binlerce esnafın kepenk indirdiği süreç nedeniyle Aydın sokakları sessizliğe büründü. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin birçok farklı bölgesinde kurulan kontrol noktalarında araçlardaki sürücü ve yolcuların seyahat izin belgelerini kontrol ederek HES kodu sorgulaması yapmaya başladı. Seyahat izin belgesi bulunmayanlara idari para cezası uygulandı. Köylerde ve kırsal mahallelerde ise İl Jandarma Komutanlığı ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürdü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler