Aydın Tabip Odası: "Halkın hassasiyetlerine duyarlı olunmalı"

Aydın Tabip Odası: "Halkın hassasiyetlerine duyarlı olunmalı"

Aydın Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Osman Nuri Aydın, Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesinin ardından kent merkezindeki hastanelerin onkoloji, kardiyoloji ve fizik tedavi gibi alanlarda ihtisas hastanesi haline getirilmesi önerisinde bulundu.

20 – 21 Nisan tarihlerinde yapılan genel kurulun ardından basın mensuplarıyla Zincirlihan Oteli’nde kahvaltıda bir araya gelen Aydın, “2 listeyle seçime girdik. Hekimlerimizin teveccühüyle yönetim kuruluna yeniden seçildik. Tüm kurullarda, tüm liste olarak kazandık. Başta tüm hekimlere teşekkür ediyoruz” dedi.

KAPSAYICI BİR YÖNETİM OLUŞTURDUK”

Vatandaşların hassasiyetlerine duyarlı davranacaklarını belirten Aydın, “Kendimize ve hekim arkadaşlarımıza çekidüzen vermeyi öncelik addediyoruz. Tabip odaları, Türk Tabipler Birliği’nin illerdeki temsilcilikleri. Tabii Türk Tabipler Birliği denilince maalesef son yıllarda 2 talihsiz demeç, biz hekimleri ve tabip odalarını zor durumda bıraktı. Bundan sonra da hekimlerin ve halkımızın hassasiyetlerine duyarlı davranacak bir yönetimin seçilmesi için Aydın Tabip Odası olarak görevimizi yerine getireceğiz. Delege arkadaşlarımız oy kullanacak. Bu dönemde çok daha sendikalarla, üniversitelerle, devlet hastanelerinden, aile hekimlerinden tüm hekimleri kapsayıcı bir yönetim oluşturduk. İnşallah bundan sonraki yönetimler de öyle olacaktır” diye aktardı.

“TÜRKİYE’DE Kİ SORUN BELLİ”

Türkiye’de ki sorunun hekimlerin düzensiz dağılımından kaynaklandığının altını çizen Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: “Eski hastaneler ne olacak? Onları kapatmak, tamamen lağvetmek yerine, yıkmak yerine dal yani ihtisas hastaneleri var. Mesela kardiyoloji, fizik tedavi, onkoloji merkezi olur. Genelde Türkiye’de yapılan bu. Öyle bir merkez yapılabilir. Çünkü poliklinikler yetersiz. Hekim sayısı OECD ülkelerinin en altında. Nüfus başına düşen hekim sayısı yine en altında. Türkiye’deki sorun, hekimlerin düzensiz dağılımıdır. İyi bir planlama gerekiyor.”

Aydın’a basın toplantısı sırasında Aydın Tabip Odası yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler