AYDIN TABİP ODASI'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

AYDIN TABİP ODASI'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Aydın Tabip Odası bugün yaptığı basın açıklamasıyla yetkililere seslendi, pandemi ile mücadelede yeni adımların atılması gerektiğini söyledi.

Aydın Tabip Odası, bugün yaptığı "ölümleri durdurun" başlıklı basın açıklamasıyla hükümete seslendi. Pandemi ile mücadelenin yerel kurullara devredilmesinin gerektiğini dile getiren kurulun açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"Sağlığa bütüncül bakan toplum ve sağlık örgütlerinin katılımıyla dayanışma içerisinde yeni bir sağlık sistemi kurulmalıdır. Pandemi ile mücadele derhal geniş katılımlı yerel pandemi kurullarına devredilmelidir. 

Bu kurullara yerel yönetimler, sağlık emek ve meslek örgütleri ve toplum dahil edilmelidir. Bilimsel kriterlere uygun filyasyon çalışmalarına hızla başlanıp, salgının ilk kaynağına ulaşılmalı bireyler hastalanmadan veya hastaneye gelmeden gerekli adımlar atılmalıdır"

Ayrıca açıklamada Aydın Diş Hekimleri Odası, Aydın Aile Hekimleri Derneği, SES Sendikası Aydın Şubesi, Genel Sağlık İş ve Aydın Emek ve Demokrasi Platformu'nun da imzası yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler