Aydın tekrar Türkiye 6.'sı oldu

Aydın tekrar Türkiye 6.'sı oldu

5-11 Haziran haftasına ait İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı haritasında Aydın en az vaka görülen 6'ncı il oldu. Vali Hüseyin Aksoy, pozitif düşüşten dolayı Aydınlılara teşekkür etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile 5-11 haftasına ait İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı haritasını paylaştı. Geçtiğimiz hafta açıklanan haritaya göre her 100 bin kişide 18,87 kişinin koronavirüse yakalandığının öğrenildiği Aydın'da bu hafta rakam 16,53'e düştü. Aydın, görülen pozitif olumlu düşüş ile geçtiğimiz hafta Türkiye genelinde en az vaka görülen 6'ncı il oldu. Mayıs ayından bu yana vaka sayılarında hızlı düşüşün görüldüğü kent, 29 Mayıs-4 Haziran haftasına ait haritada da en az vakanın görüldüğü 6'ncı il oldu.

VALİ AKSOY TEŞEKKÜR ETTİ

Olumlu tablonun ardından Aydınlılara seslenen Vali Hüseyin Aksoy, başarıdan dolayı Aydınlılara teşekkür etti. Aksoy, "Sağlık Bakanlığımızca açıklanan 5-11 Haziran tarihlerini kapsayan haftalık pozitif vaka oranlarında Aydın 16,53 ile Türkiye'de en iyi 6. il konumunu korumuştur. Bu başarıda emeği geçen bütün kişi ve kurumlara çok teşekkür ederim. Sırası gelen herkesi aşı olmaya davet ediyorum." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler