Aydın Valiliği "Kadına yönelik şiddet" için toplandı

Aydın Valiliği "Kadına yönelik şiddet" için toplandı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü için Aydın Valiliği tarafından toplantı düzenlendi. Toplantının ardından Atatürk Kent Meydanında kurulan stantlar ziyaret edildi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Aydın Valiliği tarafından Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonunda toplantı düzenlendi. Toplantıya bir çok kamu kurum ve kuruluşu ile sivil toplum kuruluşları katılım gösterdi. Toplantının ardından Aydın Atatürk Kent Meydanında İl Emniyet Müdürlüğü'nün, İl Jandarma Komutanlığı'nın ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün kurduğu stantlar ziyaret edildi.

Toplantıda Aydın Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aydın İl Müdür Yardımcısı Nurdan Kamal konuşma yaptı. Aydın'da, geçtiğimiz yıllarda kadına yönelik şiddeti önlemek için yapılan çalışmalardan ve yapılması planlanan projelerden bahseden Günay, "Bu şiddetin sebeplerini araştırmamız lazım. Yapılan uygulamalarla biz yetişmeye çalışıyoruz ama asıl bu insanların neden şiddete başvurduğunu tespit edip bunu engellemeye çalışmalıyız. Bunun yolu da hem aile içerisinde hemde okulda verilecek olan eğitimlerden geçiyor. Şiddet kimlerden geliyor ve bu kişiler neden böyle davranıyor, bu konularda çalışmalıyız diye düşünüyorum. Önümüzde hazin bir gerçek var, kadına yönelik şiddetin önü alınamıyor fakat bizim çabalarımız bu şiddeti azaltmaya ve önlemeye yöneliktir." dedi.

Toplantının ardından Aydın Atatürk Kent Meydanında İl Emniyet Müdürlüğü'nün, İl Jandarma Komutanlığı'nın ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kurulan stantları ziyaret eden Günay, vatandaşlarla kısa bir sohbette gerçekleştirdi.
whatsapp-image-2020-11-25-at-13-58-18.jpeg

whatsapp-image-2020-11-25-at-13-58-181.jpeg

img-8667.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler