AYDIN'A 14 YENİ AMBULANS

AYDIN'A 14 YENİ AMBULANS

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen tören ile 14 yeni 112 Acil Sağlık ambulansı şehre kazandırıldı.

Aydın'da sağlık yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan ve Aydınlılar tarafından sevinçle karşılanan 14 yeni ambulans, bugün saat 16:00'da Aydın İl Sağlık Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen tören ile şehre armağan edildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından şehre tahsis edilen 12 adet 112 Acil Sağlık, 1 adet motorize ve 1 adet yeni doğan ambulansı kullanıma başlandı. Müdürlük'te gerçekleştirilen temsili açılış törenine pandemi döneminin kahramanları olan sağlıkçılar, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Rıza Posacı ve Bekir Kuvvet Erim, Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz ile AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen katıldı. Şölen havasında geçen törende ambulansların temsili açılışı gerçekleştirildi.

"VAKALARA ÇIKIŞ SÜRESİ 99 SANİYEYE İNDİ"

Tören sonrası açıklama yapan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, şehre tahsis edilen 14 yeni ambulans ile vakalara çıkış süresinin 99 saniyeye indiğini söyledi. Aksoy, "İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim edilen 14 ambulansın sembolik açılışını gerçekleştirdik. Aydın’da sağlık hizmetlerinde her geçen gün daha iyiye gitme noktasında önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu ambulanslarla birlikte toplam ambulans sayımız 76’ya ulaştı. Vakalara çıkış süresi de 99 saniyeye inmiştir. Araç yaş ortalamamız 5.3 iken şimde 4.5’e düşmüştür. Bunlar hep Aydın’da vatandaşa sunduğumuz sağlık hizmetlerinin daha üst seviyeye çıkmasına katkı sağlayacak olan hizmetlerdir." dedi.

"20 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILDI"

Aksoy ayrıca şehre yapılan sağlık yatırımlarının hız kesmeden devam edeceğini dile getirdi. "2020 yılında Aydın’daki hastanelere aldığımız teknik donanım miktarı 20 milyonu bulmuştur." diye konuşan Aksoy, şehirdeki yapımı tamamlanan, devam eden ve planlanan sağlık projelerinden de bahsetti. Aksoy açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

"Hepinizin bildiği gibi önemli bir beklenti içerisinde olunan Aydın Şehir Hastanesi’nin ihalesi gerçekleşti ve yapımına başlandı. Bu da Aydın için önemli bir çalışma. Yenipazar Devlet Hastanesi’nin inşaatı tamamlandı ve hizmet vermeye başladı. Didim’de ki Aile Sağlık Merkezi 112 İstasyon’u geçici kabul aşamasında. Şehrimiz genelinde de 8 adet AYDA Sağlık Merkezi için ihaleler yapıldı ve inşaatları devam ediyor.

Hepinizin bildiği üzere son İzmir depreminden sonra Atatürk Devlet Hastanesi Ek Binası’nı boşaltmak durumunda kaldık. Vatandaşlarımıza sunulan hizmette bir düşüş olmaması adına, İl Sağlık Müdürlüğü’müzün koordinasyonunda 700 metrekare konteynır alan çalışmaları tamamlandı, Şubat ayı itibariyle, bir aksilik olmadığı takdirdi, bu hizmetimizde gerçekleşecektir.

Didim Devlet Hastanesi’nin ihalesi yapıldı, inceleme aşamasında. Sağlık hizmetlerinin özellikle pandemi sürecinde olumsuz etkilenmemesi, daha iyi hizmet verebilmesi adına İl Sağlık Müdürlüğü’müze 15 adet panelvan araç kiralanarak teslim edilmiştir."


whatsapp-image-2021-01-29-at-17-46-50-4.jpeg

whatsapp-image-2021-01-29-at-17-46-50.jpeg

whatsapp-image-2021-01-29-at-17-46-51.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler