"AYDIN'A 18 YILDA ÇOK ŞEY YAPTIK"

"AYDIN'A 18 YILDA ÇOK ŞEY YAPTIK"

Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Aydın'a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek ve kentte devam eden proje çalışmalarını incelemek üzere bugün günün erken saatlerinde Aydın'a geldi. İlk olarak yapımı devam eden Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'ni ziyaret eden Pakdemirli ardından Çine'ye gitti.  Adnan Menderes ve Gökbel barajlarında inceleme yapan Pakdemirli'nin sonraki durağı ise Aydın Valiliği oldu. Burada Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ile görüştüğü öğrenilen Pakdemirli ardından Aydın AK Parti İl Başkanlığı'na gelerek basın açıklamasında bulundu.

Başarılı çalışmaları ile ülke genelinde ön plana çıkan Aydın AK Parti İl Teşkilatı ile bir arada olmaktan mutluluk duyguğunu belirten Pakdemirli, yaptığı açıklamada Aydın için yapılan yatırımlardan bahsetti.

"18 YILDA ÇOK ŞEY YAPTIK"

Aydın'a AK Parti'nin iktidara geldiği tarihten bu yana yapılan yatırımlardan bahseden Pakdemirli, "Son 18 yılda, tarımsal üretimi 9 milyar liraya ulaşan ilimiz, gerçekten diğer alanlarda olduğu gibi tarım alanında da önde gelen, lider şehirlerden biri olduğunu ispat etti. Kırsal kalkınma ve diğer desteklerimizin fiyatı aşağı yukarı 588 milyon lira. Yem bitki desteğimiz 230 milyon lira. Mera ıslahımız 82 bin dekar. Büyükbaş hayvanımız yüzde 42 artışla 462 bin baş. Küçükbaş hayvan da yüzde 218 artışla da 420 bin başa gelmiş durumda. Bal üretimi 3 bin 700 ton. 13 baraj – 8 gölet, bakanlık olarak inşa ettik. İçme suyu temini olarak da 600 milyon metreküpe yakın içme suyu. 530 bin dekar alanımız sulamaya açılmış durumda. Ama inşası da devam eden daha 200 bin dekar alanımız da var.

Bunun da toplam sulanan alanı da bir milyon 150 bin dekara gelmiş. Yüzde 76 oranında sulamaya ulaşmış durumdayız. Gelecekte, 2030’lu yıllardan sonra mutlaka bir kuraklık olacağını varsayıyor olmamız lazım. Bundan dolayı geride kalan yatırımları Aydın özelinde mutlaka bitirmemiz lazım. 114 dere ıslahı, 7 buçuk milyon fidan dikimi, 2 şehir ormanı yapımı, 9 da bal ormanı ilan etmemiz bu dönemde söz konusu oldu."
dedi.

"TEKRAR HAYIRLI OLSUN"

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen AK Parti Aydın İl Kongresi’nde İl Başkanlığı görevine devam etmesi kararlaştırılan Ömer Özmen'e tebriklerini ileten Pekdemirli, "Ben tekrar Başkanıma hayırlı uğurlu olsun diyorum. Her kongre tazelenme dönemi. Tazelenmeyle beraber yeni seçilenler de asla eski seçilenleri unutmayacak. AK Parti 19 yaşında genç bir parti ama onlarca insanımız kuruluşundan görev yaptılar. Önce kendi insanımızdan yani kendi üyelerimizden başlayıp, onları ikna edip, varsa aramızdaki küslükleri mutlaka gidermemiz gerekiyor ki, daha büyüyelim, daha çoğalalım. Aydın’ın hepsine hitap edelim. Herkesin gönlünde bir aslan yatar, yatabilir. Ama unvanların geçici olduğunu unutmayalım. En önemli görevinizin de AK Parti üyeliği olduğunu tekrar hatırlatmak isterim. Çalışana, gayret gösterene, bu partide elbet bir gün, bir zaman mutlaka yer olacaktır. Ben son 15 yılda bu partide hiçbir önemli görevim olmadı ama en sonunda geldim bakan oldum. Yani siz çalışıyorsanız, gayret ediyorsanız, başkalarıyla tatlı rekabetler dışında başka türlü rekabete girmiyorsanız, bu davanın daha iyi noktaya gelmesi için gayret gösteriyorsanız, eğer nasipte de varsa, Allah bir gün çıkartıyor, bu işi size nasip ediyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli, etkinliğin ardından, Söke’deki sektör toplantısına katılmak üzere il merkezinden ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler