Aydın'da 182 kadın dolandırıldığını öne sürerek mahkemeye koştu

Aydın'da 182 kadın dolandırıldığını öne sürerek mahkemeye koştu

Efeler ilçesinde Duygu K., isimli kadın iddiaya göre kozmetik firması üzerinden 182 kişiyi dolandırdı. 2 milyonluk vurgun yaptığı iddia edilen Duygu K'nın ise telefonlarının kapalı olduğu ve Aydın'dan ayrıldığı söylendi.

Olay, Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşandı. İddiaya göre; Bir kozmetik firması ile anlaşan Duygu K., isimli kadın Efeler'de iş yerine açtı. İlk olarak esnafı para kazanma bahanesiyle üye yaptı. Üyelik için telefonlarına şifre geldiğini söyleyen kadın ardından sistemdeki numarayı kendi numarası ile değiştirdi. Şahısların kimlik numaraları üzerinden dükkanına ürün alan kadın ödemeyi yapmadı. Ödemeler yapılmayınca konu icraya taşındı. Hiç bir şeyden haberi olmayan üyeler, icra avukatının telefonu ile neye uğradıklarını şaşırdı. İlk şoku atlatan kadın üyeler soluğu savcılıkta aldı. Duygu K'nın çalıştığı arkadaşını da aynı yönlendirme ile dolandırdığı iddia edildi.

3-001.jpg

182 mağdur kadından biri olan Z.K, "Efeler 14. caddeye kozmetin dükkanı açtı. Bir iki ürün aldım. Sonra seni üye yapalım dedi. Beni üye yaparak benim üyeliğimi kullanarak dükkana mal çekmeye başlamış. Faturayı benim üzerime kestirmiş. Sistemden benim numaramı silip sonra kendi numarasını eklemiş. Ödemeler yapılmayıp konu icraya düşünce tekrar benim numaramı sisteme eklemiş avukat beni aradı. İcrada kozmetik firmasına ait borcumuz olduğunu söyledi. Sizi üye yapan Duygu K., olarak görünüyor. Bizde bir çok dosyası var. Siz de bunlardan birisiniz dedi. Şuan mağduruz ve bizi mağdur eden kadın ortalarda yok telefonlarımızı açmıyor. Emniyetten ve savcılıktan yardım istiyoruz" dedi.

182 kadından yaklaşık 2 milyonluk vurgun yaptığı iddia edilen Duygu K'nın ise telefonlarının kapalı olduğu ve Aydın'dan ayrıldığı belirtildi. Kayıp olan kadının annesinin ise şikâyette bulunan mağdurları tehdit ettiğine dair belgeler olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler