Aydın'da 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı

Aydın'da 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı

Aydın’da 19 Eylül Gaziler Günü, protokolün ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen törenle kutlandı, törende gazilerin önemine vurgu yapıldı.

Efeler ilçesindeki Bey Cami önünde toplanan gaziler, vatandaşlar ile Türk bayrağı taşıyan Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Aydın Valiliği önüne kadar yürüdü

whatsapp-image-2025-09-19-at-11-03-40.jpeg

Valilik önünde düzenlenen törende Atatürk abidesine Aydın Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı, Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanlığı, Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanlığı tarafından çelenk bırakıldı.

whatsapp-image-2025-09-19-at-11-03-39-1.jpeg​​​​​​​

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği üyesi Terör Gazisi Emekli Jandarma Astsubay Murat Acun yaptı.

Acun, “Şehitlik ve gazilik, milletimizin imanının, cesaretinin ve vatan sevgisinin en kutsal ifadesidir. Türk tarihi, gazi ve şehitlerin omuzlarında yükselmiştir” diyerek gaziliğin önemine değindi.

whatsapp-image-2025-09-19-at-11-03-39.jpeg​​​​​​​

Törene Aydın Valisi Yakup Canbolat ve gazilerin yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Polat Bora Mersin, kurum müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

whatsapp-image-2025-09-19-at-11-03-38-2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler