Aydın’da 40 kişiyi, 30 milyon dolandırmıştı: Karar çıktı

Aydın’da 40 kişiyi, 30 milyon dolandırmıştı: Karar çıktı

Aydın'da kendisini 'ekonomist-broker' olarak tanıtıp 40 kişiyi yaklaşık 30 milyon TL dolandıran 'Bitcoin Safiye' lakaplı şahıs tahliye edildi. Mağdurlar, tepki gösterip, itiraz edeceklerini söyledi.

Adana'dan Aydın’a gelen ve kendisini 'ekonomist-broker' olarak tanıtan Safiye Gökçe Yüce (43), çeşitli meslek guruplarından 40 kişiyi 30 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı davada 81 yıl hapis cezası verilmişti.


İtirazda bulundu
Safiye Gökçe Yüce, avukatları aracılığıyla istinaf mahkemesine itirazda bulundu. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 13'üncü Ceza Dairesi, 23 Kasım’da toplanıp, itirazı değerlendirdi.


Hükmün bozulmasına karar verildi


Ceza Dairesi, Safiye Gökçe Yüce'nin mahkemede var olan şüpheyi ortadan kaldıracak ve cezalandırılması yönünde tam bir vicdani kanaat oluşturacak kesin, somut ve inandırıcı delilin dosya kapsamında mevcut olmadığı kanaatiyle şüpheden sanık yararlanır evrensel ilkesi de dikkate alınarak hükmün bozulmasına karar verip, dosyayı yerel mahkemeye iade etti.


Tahliye kararı çıktı, mağdurlar itiraz etti
Ceza Dairesi ayrıca Yüce’nin tahliyesine de karar verdi. Mağdurlar, Ceza Dairesi'nin kararına tepki gösterip, itiraz edeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler