AYDIN'DA 47 İŞLETMEYE 102 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

AYDIN'DA 47 İŞLETMEYE 102 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

Aydın Valiliği 6-12 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen koronavirüs denetimlerinde ortaya çıkan rakamları paylaştı.

1 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından Türkiye'de kontrollü normalleşme süreci başladı.81 ilin düşük, orta, yüksek ve çok yüksek risk seviyelerine göre gruplandırıldığı süreçte illerde kademeli normalleşme sürecine geçildi. 

Orta riskli iller arasında yer alan Aydın'da hafta sonu ve 65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırıldı, kafe, restoran, lokanta gibi işletmeler aylar sonra müşteri kabul edebilmeye başladı, Yüz yüze eğitimin de kademeli olarak başlatıldığı kentte, koronavirüs denetimlerine devlet memurları ve kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellerde katılmaya başladı. "Tematik Denetim" adı verilen yeni tip koronavirüs denetimleri kentte yoğun şekilde uygulanmaya devam ederken Aydın Valiliği, 6-12 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde ortaya çıkan rakamları paylaştı.

5 bin 116 personelin katıldığı denetimlerde 7 bin 295 işletme, 88 pazar alanı ve bin 201 toplu ulaşım aracı denetimden geçti. 100 işyerinin uyarı cezası aldığı denetimlerde kurallara uymayan 42 işletmeye 102 bin 914 lira para cezası kesildiği öğrenildi. Ayrıca 5 toplu ulaşım aracı da faaliyetten men edildi.

Aydın Valiliği'ne ait sosyal medya hesabından yapılan açıklamada kurallara uyan kişi ve kurumlara teşekkür edildi, pandemi sürecinin hep beraber atlatılacağı hatırlatıldı.

ewyfk9kwqams1mu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler