Aydın’da 7 Eylül Coşkusu: Kurtuluşun 104. Yılı Kutlandı

Aydın’da 7 Eylül Coşkusu: Kurtuluşun 104. Yılı Kutlandı

Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Aydın Valiliği önündeki törende Vali Osman Varol, Garnizon Komutanlığı adına Ege Ordu Komutanı Tümgeneral Mücahit Zorlutuna ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü kutlamaları Atatürk Kent Meydanı’nda devam etti.

Etkinliğe Aydın Valisi Dr. Osman Varol, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş, Ömer Özmen, Ömer Karakaş, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, siyasi parti temsilcileri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

3 pare top atışıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçiğlu, 7 Eylül’ün Aydın’ın direniş ruhunun ve bağımsızlık sevdasının sembolü olduğunu söyledi.

Çerçioğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bizler Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe, Albay Şefik ve Çete Ayşe gibi canını bu topraklara siper eden kahraman efelerin başı dik evlatları ve torunlarıyız. Aydın iki kez işgal edilmesine rağmen özgürlüğüne kavuşan, teslim olmayan tek ildir. Yedi Eylül, bu aziz kentin direniş ruhunun ve bağımsızlık sevdasının bir sembolüdür.”

Aydın’a bırakılan tarihi mirasın gelecek nesillere aktarılmasının önemine de değinen Çerçioğlu, kentin her alanda kalkındırılarak geleceğe taşınmasının kurumsal ve vicdani bir sorumluluk olduğunu belirtti.

Çerçioğlu, mesajının sonunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarını, gazileri ve şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andı.

Protokol konuşmalarının ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı tarafından gösteri sunuldu. Program, zeybek gösterisiyle devam etti.

Törenin son bölümünde ise Yedi Eylül Şehitler Abidesi ile Çanakkale Şehitliği Anıtı'nda şehitler dualarla anıldı ve anıtlara karanfil bırakıldı.

whatsapp-image-2026-09-07-at-11-48-22.jpeg

whatsapp-image-2026-09-07-at-12-22-43.jpeg

whatsapp-image-2026-09-07-at-11-06-46.jpeg

whatsapp-image-2026-09-07-at-11-04-43.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler