Aydın’da altın satışları ne durumda

Aydın’da altın satışları ne durumda

Rusya'nın yaptığı aşı açıklaması ile çıktığı tarihi zirveden sert düşüş yaşayan altın fiyatları yönünü tekrar yukarı çevirdi.

Ons altın 2.000 doların üzerine çıkarken analistler 2.013 dolar direncinin izlendiğini, bu seviyeyi geçmesi durumunda ons altının 2.074 zirvesine doğru tekrar yola çıkabileceğini belirtiyor. Gram altın fiyatı ise 475 TL seviyesinde bulunuyor.

Anlık değişen altın fiyatları nedeniyle kuyumcular, satışlarda ki talebin arttığını ancak son zamanlarda çok fazla talep olmadığını satışların ise normal düzeyde izlediğini söyledi.

“DÜĞÜN SEZONUNA RAĞMEN SATIŞLAR YAVAŞLADI”

Altın rekor üzerine rekor kırarken Efeler ilçesinde sarraflık yapan Kadir Kavruk, “Altının yükselmesiyle beraber altın satışlarında ki talep arttı. Ancak son haftalarda altına olan ilgi düştü. Tabi bunda Covid-19 salgının da önemli bir rolü var. Düğün sezonu olmasına rağmen satışlar zayıfladı” diye konuştu.  

“DIŞ PİYASADAKİ HAREKETLİLİK ÖNEMLİ ROL OYNUYOR”

Efeler ilçesinde sarraflık yapan bir diğer isim Mehmet Yavaşoğlu ise, “Covid-19 salgını nedeniyle iç ve dış piyasalardaki hareketlilik altın fiyatlarını önemli ölçüde etkiliyor. Tabi şuanda altına olan ilgi normal seviyede. İlk günlerde altına oldukça fazla bir ilgi vardı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler