Aydın'da aşılamada büyük başarı

Aydın'da aşılamada büyük başarı

Salgınla mücadele kapsamında hızlanan aşılama süreci devam ediyor. Aydın, nüfusunun yarısının aşılandığı 8 il arasında yer aldı.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede küresel salgın haline dönüşen koronavirüs, bugüne kadar yüzbinlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Salgınla mücadelede insanlığın umudu olan aşılama işlemleri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hiz kesmeden devam ediyor. Çin menşeili Sinovac ve Almanya menşeili BioNTech aşılarının uygulandığı ülkede, vatandaşlar yaş ve risk gruplarına göre sıralanarak aşılanıyor. Son olarak 18 yaş ve üstü vatandaşların da aşılanmaya başladığı ülkede, randevusuz aşılama işlemleri İl Sağlık Müdürlükleri tarafından kurulan mobil aşı noktalarında sürüyor.

RAKAMLAR AÇIKLANDI

Sağlık Bakanlığı 8 ilde nüfusun yarısından fazlasının aşılandığını açıkladı. Bu iller Amasya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, Kırklareli ve Muğla olarak açıklandı.

Açıklamaya göre, yaklaşık 1 milyon 200 bin nüfuslu Aydın'da sadece 1. doz uygulanan kişi 571 bin 557 iken her iki doz uygulanan kişi sayısı ise 295 bin 799 oldu. Bu rakamlara göre, ilde nüfusun yüzde 50,16`sı aşılandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler