AYDIN'DA BARAJLAR DOLDU

AYDIN'DA BARAJLAR DOLDU

Son günlerde Aydın il genelinde etkili olan sağanak yağışlar sonrası kent genelinde ki birçok baraj doluluk seviyesine ulaştı.

Ocak ayının gelmesiyle birlikte Aydın'da Kış mevsimi etkisini hissettirmeye başladı. Birçok ilçede yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken, ardı ardına gelen sağanak yağışlar adeta kuraklığın önüne geçti.

2020 yılında yağışların az olması Türkiye'yi kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Üreticiler konu hakkında endişelerini birçok platformdan dile getirirken bazı belediyeler hayata geçirdikleri yeni projeler ile tehlikenin önüne geçmeye çalıştı. Son olarak Diyanet Genel Müdürlüğü ülke genelinde ki camilerde yağmur duası okuttu. Aydın'da ise son 2 haftadır etkili olan kar ve sağanak yağışlar vatandaşların ve üreticinin yüreğine su serpti. Kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan Menderes Havzası’nda alarm veren baraj ve göletlerdeki doluluk oranları yükseldi, Nazilli'de bulunan İsabeyli Barajı ise pik seviyesine ulaştı.

"BARAJ REZERVUARI TAMAMEN DOLDU"

Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile İsabeyli Barajı'nın doluluk oranına ulaştığını duyurdu. Tarımsal sulama için kullanılan barajın bin 950 dekar alana can verdiğini söyleyen Müdürlük, "Bin 950 dekar tarım arazisini sulayacak olan Aydın, Nazilli İsabeyli Barajı, son yağışlar ile Baraj rezervuarı tamamen dolmuş dolusavak çalışmaya başlamıştır." dedi.

etdjzaqw8ae-cwm.jpg

etdjzzsxeaa4tf3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler