Aydın’da beklenen oldu… Yeniden açılıyor

Aydın’da beklenen oldu… Yeniden açılıyor

Aydınlılar, Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında kapatılan hayvan pazarına yeniden kavuşacak.

Koronavirüs’ün Türkiye’de de etkisini göstermesinin ardından gerek devlet daireleri gerekse vatandaşlar tarafından birçok tedbirler alındı. Halkın yoğun olarak bulunduğu ortamlar geçici süreliğine kapatılmıştı. 11 Mayıs itibariyle normalleşme sürecine girilmesinin ardından bir takım iş yerleri ve toplumsal alanlar tekrar açılmaya başladı. Hayvan pazarları da faal hale gelen yerlerden biri oldu.

 

Yaklaşık 2 aydır kapalı olan hayvan pazarları yeniden açılacak. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Aydın Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Kadı, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ile görüştüğünü belirterek, Salı ve Perşembe günü Nazilli’de, Çarşamba günü Söke’de, Cuma günü Efeler’de, pazar günü de Dalama’da pazar kurulacak” diye konuştu. 

 

Tokalaşmak yasak

 

Sosyal mesafe kurallarının harfiyen uygulanacağı pazarlarda maske kullanımı zorunlu olacak. Pazarlık esnasında el sıkışma işlemi yapılamayacak. Pazara gelen hayvancıların kurallara uyup uymadığı hakkında zabıtalar tarafından rapor tutulacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler