Aydın'da bir ilçede daha ormanlara giriş yasaklandı

Aydın'da bir ilçede daha ormanlara giriş yasaklandı

Söke Kaymakamlığı, ilçe genelinde uygulanacak yeni yasakları açıkladı.

Söke Kaymakamlığı'na ait sosyal medya hesabından Kaymakam Soner Zeybek'in imzası ile yayınlanan ve Söke İlçesi Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kararı tarafından alındığı duyurulan kararlara göre;

1. İlçe sınırlarında yüksek orman yangını riski olan tüm ormanlık alanlarda girişler, ikinci bir karara kadar yasaklanmıştır.( Ovacık) Tüm ormanlık alanlarda yapılacak olan sportif faaliyetler, izcilik faaliyetleri vb. faaliyetler için Aydın Orman İşletme Müdürlüğü(Söke Orman İşletme Şefliğinden) izin alınması şartıyla faaliyetlere izin verilebilecektir. Yasağa uymayanlar hakkında 6831 sayılı orman kanununun 107.maddesi gereği 427,00 TL idari para cezası uygulanacaktır. 

2. Tüm kolluk birimlerinin sorumluluk bölgelerindeki ormanlık alanlarda ve orman sınır bölgelerde 24 saat esasına göre devriye faaliyetleri arttırılacaktır.

3. Nispi nebin düşük hava sıcaklığının yüksek ve rüzgarın kuvvetli olduğu hava koşullarına sahip olduğu günlerde özellikle devriye faaliyetleri daha da artırılacaktır.

4. İlçe sınırlarında ki tüm ormanlık alanlara 1 km. mesafede (özel mülkiyete konu araziler de dahil ) mangal, semaver ve ateş yakılması ikinci bir karara kadar yasaklanmıştır. Buna ilişkin harita karar ekindedir. Yasağa muhalefet edenler hakkında 6831 sayılı orman kanununun 110. Maddesi gereğince adli işlemler yapılacaktır. Bu konuda vatandaşlarımız muhtarlık ve müftülük marifetiyle uyarılacaktır.

5. Mevcut Kent Güvenlik Sistemi kameraları foto kapanlarının açılarını ve yerlerinin gözden geçirilerek yangın çıkma ihtimali yüksek olan yerlere göre uyarlanması ve odaklanması sağlanacaktır.

6. Belediye başta olmak üzere Sanayi ve Ticaret Odası, Esnaf Odası. Şoförler Odası gibi kurum ve kuruluşların sosyal medya imkanları kullanılarak vatandaşlarımızın yangın tehlikelerine karşı toplu bir bilinç oluşturulmasına katkı sağlayacaktır.

7. Mahalle Muhtarları, bekçileri vasıtasıyla ormana giriş ve çıkışlanı gözetleyerek şüpheli şahısları güvenlik güçlerine ve ALO 112 vasıtasıyla Orman Teşkilatına bildirilecektir. Her türlü izinsiz avlanmalar mahalle muhtarları ,Av ve Yaban Yayati birimleri ve Güvenlik Güçlerince takip edilecektir.

8. Başta ormanlık alanların civarındaki yerler olmak üzere anız yakmak yıl boyunca yasaktır. Bitki örtüsü (bağ ve bahçe artıgı ot, dal vb.) yakılması ikinci bir karara kadar yasaklanmıştır. Uyarılara uymayıp ateş yakanlar hakkında 6831 Sayılı Orman Kanununun 110.maddesi gereğince adli işlem yapılması sağlanacaktır. Bu konuda vatandaşlarımız Muhtarlık ve Müftülük marifetiyle uyanılacaktır.

9. İlçe sınırları içerisindeki düğün nişan ve organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yamet madde kullanılmasına izin verilmeyecek.

Kuşadası'nın ardından Söke'de de alınan kararlara uymayanlara idari para cezası ile hapis cezası uygulanacağı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler