AYDIN'DA ÇALIŞMA SAATLERİNE YENİ DÜZENLEME

AYDIN'DA ÇALIŞMA SAATLERİNE YENİ DÜZENLEME

Aydın Valiliği, kademeli normalleşme süreci kapsamında kent genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanacak yeni çalışma saatlerini açıkladı.

1 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklanan kademeli normalleşme süreci kapsamında Aydın'da kısıtlamalar genişletilmeye devam ediliyor. Orta risk seviyesinde bulunan iller arasında yer alan Aydın'da kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanacak olan çalışma saatleri düzenlemesi geçtiğimiz akşam Aydın Valiliği tarafından duyuruldu.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"1 Mart 2021 günü Sayın Cumhurbaşkanımız Başkanlığında toplanan Kabine'de yeni kontrollü normalleşme sürecine dair alınan kararlar çerçevesinde hazırlanan 2021/08 numaralı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları ile İlimiz genelinde hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarının çalışma saatleri yeniden düzenlenmiş ve 08.30-12.30 / 13.30-17.30 olarak normal mesai düzenine geçilmiştir.

Buna karşın;

1- 2021/5 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda çalıştırılma biçimlerine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında (Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) çalışan yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kronik hastalığı bulunanlar idari izinli sayılacaktır.

İdari izinli sayılanlar bu sürede görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacak; bunların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı kalacaktır. Bu personel amirinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağrıldıkları anda görevlerine döneceklerdir.

2- 02.06.2020 tarih ve 19531 sayılı Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü yazısına istinaden 2020/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi çerçevesinde; kamu kurum ve kuruluşlarında (Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) istihdam şekline bakılmaksızın görev yapan hamile personellerin; gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadar olan süre içerisinde idari izinli sayılması uygulamasına devam edilecektir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler