Aydın’da CHP’li muhtarlardan peş peşe istifa
Aydın’da bazı mahalle muhtarlarının, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik hakaret ve iftiralara tepki göstererek Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrıldıkları iddia edildi.
Parti kulislerinden sızan bilgilere göre, istifa eden muhtarlar e-Devlet üzerinden işlem yaptı ve “Büyükşehir Belediye Başkanımıza yönelik haksız suçlamalar nedeniyle istifa ediyoruz” şeklinde ortak bir gerekçe sundu. Şimdiye kadar 10 muhtarın ayrıldığı, sayının önümüzdeki günlerde artabileceği belirtiliyor.
İlk istifaların Efeler, İncirliova ve Yenipazar ilçelerindeki bazı mahalle muhtarlarından geldiği öne sürüldü. CHP’de il ve ilçe kongreleri öncesinde yaşanan bu gelişme, partide tansiyonu daha da yükseltti.
Kentte 17 ilçenin mahallelerinde yürütülen yatırım ve hizmetlerde iş birliği yaptığı bilinen Çerçioğlu’na destek veren muhtarların, “Gecesini gündüzüne katan başkanımıza yapılan haksızlıkları kabul edemeyiz” mesajı verdikleri iddia ediliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.