Aydın'da çok önemli bir eksik kapanacak

Aydın'da çok önemli bir eksik kapanacak

Aydın’da yeni eğitim öğretim döneminde açılmaya hazırlanan Yüksek Teknoloji Koleji, basın mensupları ile bir araya geldi. Okul hakkında bilgiler veren Kurucu Müdür Mahir Şahinaslan, Geleceğin mesleklerine çok sayıda öğrenci yetiştirmek için harekete geçti

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Yedi Eylül Mahallesi Çine Caddesi’nde açılacak olan Aydın Yüksek Teknoloji Koleji, yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanıyor. Yüksek Teknoloji Koleji, geleceğin mesleklerine çok sayıda öğrenci yetiştirmek için harekete geçti. İlk yılda 408 öğrenciyle start vermeyi planlayan devlet destekli okulda, öğrencilerden eğitim ücreti de talep edilmeyecek.

 

Özellikle ülkede personel eksikliği yaşanan teknoloji ve sanayi alanındaki çeşitli dallarda eğitim verecek olan kolej, devlet destekli olduğu için öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Okul, öğrencilere bir yandan teknik eğitim verirken akademik açıdan da öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmeyi hedefliyor.  

 

“AYDIN’DA İLK VE TEK OLACAK”

 

Yeni dönemde açılacak okul hakkında bilgiler veren “Aydın Yüksek Teknoloji Koleji, 2014 yılında Milli Eğitim, Sanayi ve Maliye Bakanlığı’nın ortak girişimiyle  ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi’ şiarıyla devletin bir projesi olarak ortaya çıktı. İlk etapta Organize Sanayi Bölgesi içinde kuruldu. 2017 yılında devletimiz bu tür okullara Sanayi Bölgesi dışında da teşvik vermeye başladı. Biz de bu kapsamda Aydın’da ilk ve tek olarak okulumuzu açıyoruz. Okulumuz tamamen devlet destekli olup, hiçbir velimizden eğitim-öğretim ücreti talep edilmeyecektir. Kesinlikle öğrencilerimizin hiçbiri eğitim ücreti ödemeyecek. Sadece veliler, devlet okullarında olduğu gibi, yemek, kırtasiye, kıyafet gibi ücretleri ödeyecek. Devlette de olduğu gibi, biz de dışarıdan satın aldığımız hizmetlerin ücretini talep edeceğiz” dedi.

 

“YURTDIŞINDA STAJ İMKANI”

 

Şahinaslan sözlerine şöyle devam etti:

 

“Yurtiçi ve yurtdışı staj imkanımız alacak. Öğrenciler, yurtdışında alanlarıyla ilgili staj eğitimi alabilecek. Yabancı dil konusunda iddialıyız. Buna büyük önem veriyoruz. Özellikle İngilizce ve Almanca olarak çift yabancı dil vereceğiz. Çünkü artık sanayi gelişiyor, teknoloji gelişiyor. Artık öğrencilerimiz yurtdışında da çalışacaklar. Bu nedenle yabancı dilin önemini bildiğimiz için gerekli çalışmaları yapacağız. Bunun yanında kolej olarak sosyal, sportif, sanatsal etkinliklere de büyük önem vermekteyiz” diye konuştu.

 

HABER: İNAN GÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler