Aydın’da Defineciler Suçüstü Yakalandı

Aydın’da Defineciler Suçüstü Yakalandı

Son dakika.. Haberler.. Haber Aydın.. Aydın.. Son dakika Aydın haberleri.. Aydın haberleri.. Ajans Aydın.. Aydın haber.. Son haberler.. Haber.. www.ajansaydin.com Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Ajans Aydın’a abone olun

AYDIN’ın Didim İlçesinde jandarmanın yaptığı operasyonda tarihi eser bulmak için iş makineleriyle kaçak kazı yapan 5 şüpheli suçüstü yakalandı. Şüphelilerin bulduğu tarihi eser olarak değerlendirilen mermer kuyu kapağı ile iş makinesi ile malzemelere el konulurken, şüpheliler işlemlerinin ardından adli kontrolle serbest kaldı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler Batıköy Mahallesinde zeytinlik alanda kaçak kazı yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucunda kaçak kazı yapıldığı bölgeye dün öğlen saatlerinde operasyon düzenleyen jandarma kaçak kazı yapan M.A., M.Ç., H.Ç., M.Ş. ve M.Ş. şüpheliyi suçüstü yakaladı. Şüphelilerle birlikte bir kuyu kapağı olarak bilinen tarihi eser olduğu değerlendirilen mermer, kepçe ve kazı malzemeleri ele geçirildi. 

Ele geçirilen mermerden yapılmış kuyu kapağı Aydın Arkeoloji Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edilirken, şüpheliler ise jandarmadaki işlemlerinin ardından sevke dildikleri mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler