Aydın'da ekonomik krize 10 maddelik islami çözüm önerisi

Aydın'da ekonomik krize 10 maddelik islami çözüm önerisi

Köklü Değişim Dergisi Aydın Temsilciliği tarafından "Ekonomik Krizlere 10 Maddede İslami Çözümler” toplantısı düzenlendi.

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan bir otelde düzenlenen toplantıya, Köklü Değişim Dergisi Aydın İl Temsilciliği ev sahipliği yaptı. Toplantıda, “Enflasyon ve Hayat Pahalılığı, Sanayi Sektörü, Sanayi Politikası ve Yapılması Gerekenler, Tarım ve Hayvancılığın Yeniden Canlandırılması, İstihdam Sağlanması ve İşsizliğin Düşürülmesi, Gelir Dağılımındaki Adaletsizlik, Vergisiz Bir Ekonomi, Can Yakan Faturalar, Ticaretin Canlandırılması, Kamu Malının Korunması ve Tasarruf Tedbirleri, Uluslararası Kurumlar ve Anlaşmaların İptali” başlıklarından oluşan 10 maddede “Ekonomik Krize İslami Çözümler” önerisi ele alındı.

“BU NOKTADA İSLAMIN HİÇBİR ÇÖZÜMÜ YOKMUŞ GİBİ DAVRANIYORLAR”

Son dönemlerde yaşanan ekonomik krize farklı çözüm önerileri olduğunu dile getiren Yazar Serdar Yılmaz, “Kimileri Başkanlık Sisteminden Parlamenter Sisteme geçildiğinde, kimileri de ekonominin başına sosyal demokrat ya da liberal bir iktidar geldiğinde bu krizlerin ve sorunların çözüleceğini iddia ediyor. Şimdi gördüğümüz kadarıyla söylemlerin ve çözüm önerilerinin neredeyse tamamına yakını sorunun kaynağı, bu sistem içerisinde ve kapitalizmin kuralları çerçevesinde dönüp dolaşıyor.

Halkının büyük çoğunluğu Müslüman olan Türkiye’de nedense İslam’ın çözümleri, İslam’ın hükümleri, İslam’ın iktisadi ilişkin fikirleri hiç ama hiç gündeme gelmiyor. Sanki bu noktada İslam’ın hiçbir çözümü yokmuş gibi davranılıyor. Bizler biliyoruz ki, her konuda olduğu gibi ekonomi alanında da İslam’ın çok detaylı ve teferruatlı hükümleri var. Bu tip sorunları çözebilecek doğru ve sarih çözümlere sahip. Ama maalesef insanlarımız bu çözümlerden ve hükümlerden habersiz durumdalar. İşte bu nedenlerle bizler ‘Ekonomik Krizlere 10 Maddede İslami Çözümler’ başlıklı bir çalışma yaptık ve bir rapor hazırladık. Bunu da 5 Ocak tarihinde İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz toplantıda, kamuoyu ile paylaştık. Arıdan da Türkiye’nin birçok şehrinde konferanslar düzenledik ve düzenlemeye devam ediyoruz. Ayrıca, bu konuda esnaf ziyaretleri yapıyoruz, esnaflarımıza da hazırlamış olduğumuz kitapçığımızı hem takdim ediyoruz hem de krizlerin İslami çözümler hakkında görüşmeler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hazırlanan 10 başlıktan oluşan “Ekonomik Krize İslami Çözümler” için İlahiyatçı Dr. Abdurrahim Şen, bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından kendilerine yöneltilen soruları da cevaplandıran İktisatçılar, krizlere neden olan sanal ekonomi ve kağıtlar yerine, gerçek değerlerin ele alınmasını belirtti. Krizlere çözüm için İslami değerlerin unutulmaması gerektiğine dikkat çekti.

Toplantının ardından kısa bir açıklama yapan Köklü Değişim Dergisi Aydın İl Temsilcisi yetkilisi, “Davetimize icabet eden Saadet partisi, Hüda Par, Alperen Ocakları, İyilik Der, DG koordinatörlüğü, basın mensupları, eğitimci, iş adamı, İktisatçı, ilahiyatçı ve tüm katılımcılara iştiraklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Rabbimizden bu gibi oturum ve toplantıları hayırlara vesile kılmasını niyaz ediyoruz” dedi.

Öte yandan İktisatçı Hakkı Eren, İlahiyatçı Dr. Abdurrahim Şen, İlahiyatçı Yazar Abdullah İmamoğlu, Yazar Serdar Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı toplaya, Saadet Partisi Aydın İl Başkanı Fatih Karahan, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve İktisat Bölümü’nden öğrenciler katıldı.

c301f610-b897-461a-aee0-fbaf36fa2140.jpg

819f7f9b-16e4-4125-a54f-5e17c53c121a.jpg

52728298-3709-4d84-bd17-f78938dc85a6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler