Aydın’da hırsızlığa geçit yok

Aydın’da hırsızlığa geçit yok

Aydın Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık-Dolandırıcılık-Yankesicilik ve Oto Hırsızlığı Büro Amirliği tarafından son günlerde idare genelinde meydana gelen “Mala Karşı İşlenen Suçlar” da çalışmalar gerçekleştirildi.

2023 yılı içerisinde Dolandırıcılık Suçları ile Mücadele kapsamında yapılan projeli operasyonda, ülke genelinde vatandaşlardan, deprem bölgesinde bulunan depremzedelerden haksız kazanç elde etmek amacıyla İncirliova’da kurulan paravan bir şirket marifeti ile internet ve sosyal medya üzerinden Konteyner, Prefabrik Ev, Ağaç Ev vb. sahte ilanlar vermiş oldukları ve şirket adına açılmış banka hesapları üzerinden kaparo, yarı ücret veya tam ücret alarak “Nitelikli Dolandırıcılık” olaylarına karışarak haksız kazanç sağladıkları tespit edilen toplam 18 şüpheli şahıs yapılan eş zamanlı operasyon ile yakalandı. Gözaltına alınan 18 şahıstan 4 ü alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 14 şüpheli şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2023 yılı değerlendirildiğinde, Aydın’da gerçekleşen Mala Karşı İşlenen Suçlarla mücadele kapsamında bin 637 Hırsızlık olayı aydınlatıldı, 438 Şüpheli suçüstü veya sonrasında yakalandı. %75lik aydınlatma oranı ile son yılların en başarılı oranı elde edildi. Belirtilen dönemde geçen yılın aynı dönemine göre Mala Karşı İşlenen Suçlarda ise %31.4 azalma olduğu kaydedildi.

Asayiş Şube Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalar neticesinde, toplam 27 olay aydınlatıldı, 23 şüpheli yakalandı, hukuki işlemlerin yapılması için ilgili birimlere teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler