Aydın'da İmmün Plazma Tedavisi Sonuç Verdi

Aydın'da İmmün Plazma Tedavisi Sonuç Verdi

Aydın’da Koronavirüs (Covid-19) teşhisi ile yatırıldığı Atatürk Devlet Hastanesi'nde İmmün plazma tedavisinin ilk uygulandığı kişi olan F.K (64) sağlığına kavuştu.

Taburcu olan F.K.  (64) hastaneden alkışlar eşliğinde uğurlandı.

 

26 gün sonra taburcu oldu

 

Yapılan ilaç uygulamalarına reaksiyon vermeyen ve durumu ağırlaşan hastanın tedavisinde, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonu sonucu ilimizde tedavi görerek iyileşen bir hastadan elde edilen İmmün plazma kullanıldı. Yoğun bakım servisinde İmmün plazma tedavisini uygulandıktan sonra hızlı bir şekilde iyileşme seyrine giren hasta F.K. ilk önce solunum cihazından ayrıldı. Yapılan son testlerle Covid-19’u yendiği belirlenen hasta, 11 Mayıs ta yoğun bakımdan çıkarılıp, normal servise alındı. Sonrasında tamamen iyileştiği belirlenen hasta 26 gün sonra 14 Mayıs tarihinde şifa ile taburcu edildi.

 

“Talimatlara uyulsun”

 

26 gün süren tedavinin ardından taburcu olan Hasta F.K, " Plazma bağışı sayesinde sağlığıma kavuştum, tüm çalışanlara teşekkür ediyorum, ellerine sağlık. Onların sayesinde tekrar hayattayım. Buradan tüm hastalarımıza seslenmek istiyorum. Devletimizin talimatlarına harfiyen uysunlar, evlerde kalmalarını istiyorum’’ ifadelerini kullandı.

 

Aydın’da şimdiye kadar 5 hastaya mmun plazma tedavisi uygulanmıştır. Bu süreç hastalığı atlatarak sağlığına kavuşan vatandaşlarımızın immün plazma bağışı yapılmasının önemini bir kez daha hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler