Aydın’da Kadın Eli Sanayiye Değdi: 7 Yıldır Tornanın Başında
Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki Huriye Tan, ev bütçesine katkı sağlamak için başladığı tornacılık mesleğinde yedinci yılına girdi.
Güzelhisar Mahallesi’nde yaşayan Huriye Tan, 2 çocuğunun da büyümesiyle ev bütçesine katkı sağlamak için eşine çalışmak istediğini söyledi.
Ata Mahallesi’ndeki sanayi sitesinde tornacılık yapan Hakan Tan, çalışmak isteyen eşine birlikte çalışma teklifinde bulundu.
Çalışma teklifini kabul eden Tan, 2019’da girdiği tornacılık mesleğini eşiyle birlikte 7 yıldır devam ettiriyor.

Huriye Tan, Ajans Aydın Gazete’si muhabirine kadınların artık her alanda çalışmaya başladığını söyleyerek sanayide çalışmaktan gurur duyduğunu ifade etti.
İlk zamanlar çalışırken zorlandığını ifade eden Tan sonradan alıştığını belirterek, "Ben çocuklar büyüdükten sonra eşim beni bir işe yerleştirmesini istiyordum. O da diyordu ki: 'Ben seni sanayiye yanıma alacağım.' Ben düşünmüyordum böyle bir şey, yani böyle makineler olduğunu bilmiyordum. Geldim, başladım. Devam ediyoruz beraber.” dedi.
Mesleğe “keşke daha erken başlasaydım” diyen Tan, “İlk zamanlarda makina parçalarından olan elmas değiştirmesini bilmiyordum. Makinenin kapağını açınca makinenin içindeki dumandan bir tedirgin oluyordum. Göre göre, hani her zaman dura dura alışıyorsun. Mutluyum seviyorum, keşke daha genç yaşta başlasaydım.” İfadelerini kullandı.
Eşinin çalışmak istemesi üzerine “Yaparsın” diyerek onu cesaretlendiren Sadık Tan (53), eşiyle birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Kadınların sebatkar olduğunu söyleyen Tan, “Günümüz şartlarında artık sanayi, ağır sanayi olarak bütün bayanlar her yerde var. Yeter ki bayanlar istesin.” İfadelerini kullandı.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.