Aydın'da kahvelerde 'Aşı yasağı' uygulanacak mı?

Aydın'da kahvelerde 'Aşı yasağı' uygulanacak mı?

Aydın Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Uğur Anbarlı, kıraathanelerde uygulanması planlanan yeni yasaklar hakkında, "Yaptırım değil, tavsiye" dedi.

Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu, yaptığı açıklama ile federasyona bağlı kıraathane, kahvehane ve kafelere 5 Ağustos Perşembe (yarın) gününden itibaren en az 2 doz aşı olmamış vatandaşların kabul edilmeyeceğini duyurdu. 

Kararın ardından Ajans Aydın Gazetesi muhabirine açıklama yapan Aydın Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Uğur Anbarlı, yasağın Aydın'da da uygulanması planlandığını söyledi.

"YAPTIRIM DEĞİL, TAVSİYE"

Anbarlı, kararın koronavirüs vaka sayılarında artış görülmesi ile birlikte alındığına dikkat çekerek, "Bizim odamızda federasyona kayıtlı ve biz bu kararın Aydın'da da uygulanmasını istiyoruz. Bu bir yaptırım değil, tavsiye fakat bu karar uygulanmazsa dükkanlarımız tekrar kapanabilir. Bizlerin tekrar kapanmayı kaldıracak gücü yok. Vatandaşlarımız aşı olmalı, bizler de aşı olmamış müşterilerimizden vazgeçebilmeliyiz ki yarınlarımız daha güzel olsun" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler