Aydın'da kaybolan iş insanının cansız bedeni bulundu

Aydın'da kaybolan iş insanının cansız bedeni bulundu

Aydın’ın Didim ilçesinden denize açılan ve 14 Aralık’tan beri kendisinden haber alınamayan iş adamından acı haber geldi. Aileden alınan DNA örnekleri Yunanistan’ın Samos Adasına vuran erkek cesedi ile eşleşti.

Denizli'de doğal taş şirketi Faber Mermer'in Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Cinkaya, 14 Aralık'ta Aydın’ın Didim ilçesinden kendisine ait FBR isimli teknesiyle denize açıldıktan sonra kendisinden uzun süre haber alınamadı. Ailesinin kayıp ihbarı üzerine Sahil Güvenlik ekipleri, Cinkaya'nın boş teknesini Eşek Adası yakınlarında buldu, ancak kendisi içerisinde yoktu. Uzun süre kendisinden haber alınamayan iş adamının tekneden düştüğü öğrenildi. İş adamını bulmak için günlerce denizden ve havadan süren arama kurtarma çalışmaları uzun süre devam etti ancak hiçbir sonuç alınamadı. Cinkaya'ya ait cüzdan, telefon ve diğer tüm şahsi eşyaları şahsi teknesinde bulunmuştu.

Yunanistan yetkililerinin İnterpol ile paylaştığı bilgide, 17 Aralık’ta öğlen saatlerinde Samos Adası’nda Mavrikos Mykalis sahilinde cansız bir erkek cesedinin bulunduğu aktarıldı. Bu gelişme sonucunda Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Yunanistan yetkilileri ile iletişime geçti. Kayıp iş adamı Yasin Cinkaya’nın teknesinden düştüğü, akıntının etkisiyle cansız bedeninin Samos Adası Mavrikos Mykalis sahiline vurduğu belirlendi. Aile üyelerinden DNA örneği alındı. Didim Devlet Hastanesi’nde alınan DNA örneklerinin kıyıya vuran erkek cesedi ile karşılaştırılması yapıldı. Aileden alınan DNA örnekleriyle bulunan erkek cesedinden alınan DNA örneklerinin eşleştiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler