Aydın'da köpeğe tecavüz olayında flaş gelişme

Aydın'da köpeğe tecavüz olayında flaş gelişme

Aydın Baro Başkanlığı, Efeler'de köpeğe tecavüz eden ve para cezası kesilen A.K.'nın serbest bırakılması hakkında suç duyurusunda bulundu.

Olay, Aydın'ın Efeler ilçesinde dün meydana geldi. Alınan bilgiye göre, bir kişinin köpeğe tecavüz ettiğini gören vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Hızla olay yerine gelen ekipler, isminin A.K. olduğu öğrenilen adamı gözaltına aldı. İşlem yapılmak üzere karakola götürülen A.K., yasa gereği bin 33 lira para cezası kesilmesinin ardından serbest bırakıldı.

Olay, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Aydın Baro Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; Aydın Barosu tarafından A.K.'nın serbest bırakılması nedeniyle Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.  Şikayet hakkında hazırlanan dilekçe Avukat Anıl Yetişkin, Elif Sabancı ve Sinan İnci tarafından başsavcılığa sunuldu.

Başkanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"06.07.2021 tarihinde ilimizde bir şahsın, sokakta yaşayan bir köpeğe tecavüz ettiğinin tespit edilmesi ve kendisine idari para cezası kesilerek serbest bırakılmasından dolayı bugün TCK 225.maddesi ve ilgili mevzuat hükümleri gereğince, Baro Başkanlığımız tarafından suç duyurusunda bulunulmuş, dilekçemiz Baro Genel Sekreterimiz Av. Anıl Yetişkin, Av. Elif Sabancı ve Av. Sinan İnci tarafından Aydın Cumhuriyet Başsavcılığına sunulmuştur. Aydın Barosu olarak hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı, sokakta yaşayan canların haklarını savunmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler