Aydın'da korku dolu anlar

Aydın'da korku dolu anlar

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan jeotermal santralinde sıcak su patlaması meydana geldi.

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Yılmazköy Mahallesi’nde bulunan bir jeotermal santralinde sıcak su patlaması meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kullanılmadığı iddia edilen bir kuyuda 20-30 metre yukarıya 160 derece sıcaklığında su fışkırmaya başladı. Olay yerine Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi.

 

Sıcak su patlaması meydana gelen kuyunun 2 bin 500 metre derinliğinde temizlik amaçlı açıldığı öğrenilirken, 50 metredeki çalışmalar sırasında basıncın kontrol edilemediği ve patlamanın meydana geldiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, patlamanın meydana geldiği bölgenin zeytinliklerden oluştuğu ve kuyunun bulunduğu noktada da mobese kamerasının olduğu tespit edildi.

 

Patlama sonrasında Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın talimatıyla olay yerine gönderilen birim müdürleri ve zabıta ekibi firma hakkında tutanak tutarken, Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ilgili yönetmelikleri kapsamında firma hakkında tutulan tutanağın imza altına alındığı öğrenildi.

 

Patlamanın meydana geldiği jeotermal santralinin, dava sürecinin devam etmesi sebebiyle mühürlendiği ve çalışma yasağının olduğu öğrenildi. Yaşanan patlama sonrasında Yılmazköylü vatandaşlar ile birçok Aydınlı, yasağa uymayarak çalışma yapan firmaya tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler