AYDIN'DA KORKUTAN YÜKSELİŞ

AYDIN'DA KORKUTAN YÜKSELİŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20-26 Şubat tarihlerini kapsayan illere göre haftalık vaka sayısı haritasını açıkladı.

Dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından paylaşılan "illere göre risk haritası" ile Aydın'ın orta riskli iller arasında yer aldığı öğrenildi. Aydınlılar tarafından sevinçle karşılanan ve yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar ile kentte birçok yeni tip koronavirüs önleminin gevşetilmesini sağladığı öğrenilen risk seviyesinin ardından "kademeli normalleşme süreci" bugün itibariyle Aydın genelinde başladı. 

Korkutan gelişme ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı. Şubat ayının başından bu yana her hafta "İllere göre haftalık vaka sayısı" haritasını paylaşan Koca, dün gece saatlerinde 20-26 Şubat tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide vaka sayılarını içeren güncel haritayı paylaştı. 

Yapılan paylaşım ile geçtiğimiz hafta her 100 bin kişide 37,71 vakanın görüldüğü açıklanan Aydın'da bu hafta bu sayının 42,24'e yükseldiği öğrenildi. Yaklaşık yüzde 15'lik bir artışın gözlemlendiği Aydın'da tehlikenin halen devam ettiği anlaşıldı.

Açıklamalar sonrası yapılan hesaplamalar ile, Aydın'da her gün 68 kişinin koronavirüse yakalandığı, bu sayının haftalık 473 vakaya tekabül ettiği anlaşıldı.

evblm7-wgagtuxl.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler