Aydın’da koronavirüs tedavisinde bir ilk

Aydın’da koronavirüs tedavisinde bir ilk

22 Nisan’da koronavirüs teşhisiyle tedavisine başlanan Y.A., Aydın’da ilk kez uygulanan tedavi yöntemiyle sağlığına kavuştu.

22 Nisan 2020 tarihinde Covid-19 tanısı konulan 58 yaşındaki Y.A. adlı hastanın, Aydın Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği’ne yatırılarak tedavisine başlanmıştı. İlaç tedavisine rağmen klinik durumu ağırlaşan Y.A., 27 Nisan 2020 tarihinde yoğun bakım ünitesine alındı. Burada ilaç tedavisine ek olarak Sağlık Müdürlüğü’nün organizasyonunda İmmün Plazma ve Ekstrakorporeal Sitokin Hemadsorbsiyon tedavileri birlikte uygulandı. 

 

Aydın’da ilk olmasının yanında Türkiye’de de çok az sayıda hastanede uygulanan Ekstrakorporeal Sitokin Hemadsorbsiyon (kanda dolaşan zararlı sitokin maddelerinin seviyelerini düşürerek bağışıklık sisteminin zayıflamasını önleme ve organ yetmezliğini engelleme metodu) ve İmmün Plazma tedavilerinin birlikte uygulanması ile hastanın klinik durumunda hızlı bir iyileşme gözlendiği belirtildi.  Y.A. 16 Mayıs 2020 tarihinde yoğun bakım ünitesinden servise çıkarılırken, servis izlemlerinde de klinik düzelmesinin devam etmesiyle 21 Mayıs 2020 tarihinde şifa ile taburcu edildiği ifade edildi. 

 

2 gün süren tedavi sürecinin sonunda taburcu olan hasta Y.A. “Doktor ve hemşirelerden çok memnunum. Allah hepsinden razı olsun.” diyerek mutluluğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler