Aydın'da nefes kesen anlar

Aydın'da nefes kesen anlar

Aydın’da düzenlen yangın tatbikatı nefesleri kesti. Tatbikat esnasında zamanla yarışan ekiplerin mücadelesi, vatandaşlar tarafından takdir edildi.

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Balıkköy Mahallesinde düzenlenen yangın tatbikatı gerçekleri aratmadı. Tatbikata, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), 112 acil servis, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri katıldı. 

Senaryo gereği, çevrede ufak çaplı bir yangın yakıldı. Yakılan yangın bölgeye gelen itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürdü. 

Tatbikatın devamında yangından etkilenen yaralılara ilk müdahale olay yerinde UMKE ve sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Daha sonra yaralıların durumuna göre UMKE ekipleri tarafından sevk işlemleri başlatıldı. Yeşil kod yaralılar toplu taşıma aracıyla, sarı kod yaralılar ambulansla sevk edilirken kırmızı koddaki hasta, yangın bölgesine gelen  helikopter ile hastaneye sevk edildi. 
 

Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Aydın Vali yardımcısı Mehmet Gödekmerdan, “Bugün afet ve acil durum tatbikatlarından birini daha gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu tatbikat da yangın, tahliye ve etkilenen vatandaşlarımızın sağlık durumlarına yönlendirilmesi şeklinde olan bir tatbikat. Yangın ihbarı alındıktan sonra bütün kurumlarımız yani sağlık müdürlüğümüz, itfaiye teşkilatımız, afet ve acil durum Müdürlüğümüz ve jandarmale emniyet ekiplerimiz koordineli olarak olaya müdahale etti. 

Olayda 25 vatandaşımızın etkilendiği tespit ediliyor. Bu 25 vatandaştan 20'si ayakta tedavi ediliyor, 4 vatandaşımız ise devlet hastanelerimize dağıtılıyor tedavi amaçlı. 1 hastamızda yanık vakası olduğu için Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Burada tabii önemli olan bir afet durumunda bütün kurumlarımızın iş birliği ve koordinasyon içerisinde vatandaşlarımıza müdahale etmesi. Olaydan etkilenenlerin gerekli birimlere ulaştırılması ve afetlerin en az zararla, en az hasarla atlatılması amaçlanmaktadır.

Tatbikatlarımızın amacı budur. Afetlere hazırlıklı olmak gerekiyor. Ülkemiz biliyorsunuz deprem bölgesi, ilimiz birinci derece deprem bölgesi arasında yer alan il. Bütün afetlere deprem başta olmak üzere yangın, sel, heyelan gibi afetlere hazırlıklı olmak zorundayız. Bunun için de tatbikatlarımızı muntazam bir şekilde yapmamız gerekiyor. İş makinası, personel ve araç gereç envanterlerimizin tam olması gerekiyor.

Burada Türkiye’de tek olan bir özelliği de sizlerle paylaşmak istiyorum. Yatalak olan ve engelli olan vatandaşlarımızın envanteri sağlık müdürlüğümüz tarafından yapıldı ve hiçbir adres sormaya gerek kalmadan anında hangi vatandaşımızın nerede olduğu, yatalak ya da engelli olduğu, engelli veri bankası ile tespit edilmiş durumda. Anında o vatandaşlarımızı hemen tahliye etmemiz mümkün olmaktadır. Bu da Türkiye’de ilk yapılan bir çalışma. Bu tatbikatta da bunun denemesini yaptık tekrar. Burada ben emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlarımıza, personellerimize teşekkür ediyorum. 

Tatbikatta 24 aracımız ve 168 personelimiz görev yaptı" diye konuştu.

 

whatsapp-image-2022-08-03-at-17-16-53-1.jpeg

whatsapp-image-2022-08-03-at-17-16-53-2.jpeg

whatsapp-image-2022-08-03-at-17-16-53-3.jpeg

whatsapp-image-2022-08-03-at-17-16-53-4.jpeg

 

whatsapp-image-2022-08-03-at-17-16-53.jpeg

whatsapp-image-2022-08-03-at-17-16-53-6.jpeg

whatsapp-image-2022-08-03-at-17-16-53-5.jpeg

whatsapp-image-2022-08-03-at-17-16-53-7.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler