Aydın'da nefes kesen tatbikat

Aydın'da nefes kesen tatbikat

Aydın Efeler’de Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde HAP tatbikatı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen tatbikatı gören çevredeki vatandaşlar yaşananların gerçek sandı.

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi personelleri ve ilgili kurumlar tarafından senaryo gereği gerçeği aratmayacak Hastane Afet ve Acil Durum Planı ( HAP) tatbikatı yapıldı. Gerçeği aratmayan tatbikatı HAP Başkanı Doç. Dr. Duygu Eren Dağlar yönetti. Tatbikat kapsamında bomba ihbarı, yangın ihbarı ve beyaz kod ihbarı yapıldı. Seneryo gereği ilk olarak, hastane acili önüne bırakılan şüpheli paket, bomba imha uzmanı tarafından kontrollü şekilde patlatıldı. Ardından hastane için, yangın ihbarında bulunuldu. İtfaiye ekiplerinin yardımıyla yangın söndürülürken, sağlık personelleri tarafından ise hastane bahçesinde kurulan çadıra acilde bulunan hastalar taşındı. Kontrollü şekilde sarı, kırmızı ve yeşil alana taşınan hastalar tek tek tedavi edildi.

Yine seneryo gereği hastane bahçesinde aile arasında çıkan kavga nedeniyle beyaz kod verildi. Güvenliğe ve sağlık personellerine zorluk çıkaran şahıs gözaltına alınarak polise teslim edildi. Çok sayıda hastane personelinin de katılım sağladığı tatbikatlar, hiçbir aksaklık yaşanmadan amaç ve hedeflerine uygun şekilde başarıyla gerçekleştirildi.

Hastane başhekimi ve HAP Başkanı, "Hastanemizden HAP tatbikatı yapıldı. Seneryo gereği, oluşabilecek ani olaylara, ilgili kurumlarla beraber hızlıca müdahale edildi. Başarılı bir şekilde son bulan tatbikatta emeği geçen personellerimize teşekkür ederim" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler