Aydın'da o işletmelere ceza yağdı

Aydın'da o işletmelere ceza yağdı

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kasım ayı içerisinde kent genelinde gıda satan işletmelerde gerçekleştirilen denetimler sırasında ortaya çıkan rakamları kamuoyuyla paylaştı.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Kasım ayı içerisinde, gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine yoğun şekilde devam etti. İl genelinde bulunan bin 951 işletmeyi geçtiğimiz ay denetimden geçiren ekipler, 58 işletmeden şikayetler, zehirlenmeler ve rutin denetimler nedeniyle numune aldı.  

30 işletmeye 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği toplamda 652 bin 252 TL’lik ceza uygulandığı öğrenildi.

Öte yandan yine Kasım ayı içerisinde Aydın kent genelinde 5 milyon 810 bin 126,56 kilogram gıda maddesi ihracatı gerçekleşti.

"24 SAAT DEVAM EDİLİYOR"

Vatandaşların sağlığı için ara vermeden çalıştıklarını belirten Müdürlük, yaptığı açıklamada "İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 158 kişilik Gıda Kontrolör ekibimiz tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir." ifadelerine de yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler