Aydın’da o sektörde yaprak kımıldamıyor

Aydın’da o sektörde yaprak kımıldamıyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaklaşık 20 yıllık tecrübesi ile emlak sektöründe olan Mert Karamanoğlu Aydın’da emlak sektöründe yaprak kımıldamadığını dile getirerek sektörün kan ağladığını söyledi.

(HABER: SANİYE BAŞKAN)

Emlak sektöründe yüksek faiz oranları ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle uzun süredir durgunluk yaşıyor. Aydın’ın Efeler ilçesinde 20 yıldır emlakçılık yapan Mert Karamanoğlu emlak sektörünün sıkıntılarından bahsetti. Semte göre dairelerin değerinin ve kiralama bedellerinin farklı olduğuna dikkat çeken Karamanoğlu Aydın’da dairenin bulunduğu cepheye göre de fiyatının değiştiğini aktardı. Karamanoğlu, “ Aydın bir öğrenci şehri. Bizim işlerimiz hem genel durumdan dolayı hem de şuanda okulların kapalı olmasından dolayı durgun. Okullar açıldığında ve faiz oranları düştüğünde bizimde işlerimizde hareketlenme olur diye düşünüyorum. Aydın’da 1+1 evin kiralık fiyatı şuanda 10 bin liradan başlıyor 15 bin liraya kadar yükseliyor” dedi.

whatsapp-image-2024-07-05-at-14-44-31.jpeg

MEMURLAR AYDIN’I TERCİH EDİYOR

Karamanoğlu, “Memurlarda Aydın’ı tercih ediyor. Zaten gelmeden bir araştırma yaparak bize gelmiş oluyorlar. Memurların tercih ettiği 4 mahalle var. Adnan Menderes Mahallesi, Zeybek, Girne ve Mimar Sinan mahalleleri tercih edilen yerler arasında. Bu durumda talep fazla olduğu takdirde ev sahipleri mallarının fiyatlarını yükseltebiliyor. Şu anda bu bölgede 20 bin liranın altında dairemiz yok” açıklamasında bulundu.

whatsapp-image-2024-07-05-at-14-52-34.jpeg

whatsapp-image-2024-07-05-at-14-54-06.jpeg

MALİYETLER ÇOK YÜKSEK

Sektörün durağan olmasının en büyük sıkıntısı inşaat yapılmaması olduğunu kaydeden Karamanoğlu, “ İnşaat sektöründe yaprak kımıldamıyor. İnşaat da maliyetler çok yüksek ve müteahhitler bu maliyeti alıcılara yüklüyorlar. Son bir yıldır emlak satışları çok az ama öncesine bakacak olursak pandemi dönemi ile birlikte bir düşüş var. Emlak sektöründe hareketlenme olabilmesi için faiz oranlarının düşmesi gerekiyor. Şuanda çok yüksek ve bu durum konut almak isteyen insanlar için büyük sorun olmakta. Şu anda 1 milyon değerinde alınan bir krediye ortalama 3 milyon faiz ödeniyor” sözlerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler