Aydın'da öğrencisi olan veliler kara kara düşünüyor

Aydın'da öğrencisi olan veliler kara kara düşünüyor

Okulların açılmasına bir hafta kaldı. Veliler okul öncesi alışverişte geçen seneye oranla daha yüksek fiyatlarla karşı karşıya.

Kırtasiye ürünlerinde fiyatlar geçen seneye iki katı artış gösterdi.  Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kalırken kırtasiyelerdeki yoğunluk dikkat çekiyor. 

Özellikle kalem, silgi, defter gibi ürünlerdeki fiyat artışları göze çarpıyor. Geçen sene 5-6 liradan satış gören 80 sayfalık defter bu sene 20 liradan satış görüyor. Bir top A4 kâğıdı geçen sene 20 liradan satılırken, bu yıl ise 100 liradan raflardaki yerini aldı. Sırt çantalarının fiyatı ise 150 ila 400 lira arasında değişiyor. 

Kırtasiye fiyatlarının yüksekliğinden dolayı dert yanan Melike Akpınar, “Bir kalem 20-25 lira, sırt çantası 200 lira ne yapacağımızı şaşırdık. Sabahtan beri geziyoruz sadece okul kıyafeti alabildik, ona da 400 TL para verdik. Daha bunun kalemi var, 5-6 tane defteri var, silgisi var mecburen marketten alacağız" dedi.

Öğrencisi olan velilerin zorlu bir süreçten geçeceğine değinen Dilan Dede, “Kırtasiye fiyatlarına ciddi anlamda zam gelmiş. Geçen seneki fiyatlar ile arasında büyük fark var. Bu sene öğrencisi olan velileri daha çetin bir dönem bekliyor. İnşallah her şey düzelir” diye konuştu. 

Kıyafet ve diğer araç gereçlerin alımının zorlaştığına dikkat çeken Hatice Denktaş, “Okul kıyafetleri şuanda 400 ila 600 lira arasında değişiyor. Sırt çantası sorduk az önce, 150 ile 250 lira arasında makul görülen fiyatlar dediler. Yani bir öğrenci için harcanan rakamlar bunlar. Birden fazla öğrencisi olanın Allah yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler