Aydın'da sokak canlarını beslemek cep yakıyor

Aydın'da sokak canlarını beslemek cep yakıyor

Aydın’da petshop işletmeciliği yapan Gökay Başar, mama fiyatları hakkında ve fiyatların artışının yansımaları üzerine konuştu.

(Haber: Berna TURAN)

Kimi zaman sokaklarda, kimi zaman evlerimizde dostluklar kurduğumuz hayvanların mama fiyatlarındaki son durumun ne olduğunu, sokak hayvanlarına mama alımının nasıl olduğunu Aydın’da petshop ve market işletmeciliği yapan Gökay Başar’a sorduk.

"DÖVİZDEKİ ARTIŞ YÜZDE 30-40 ARASINDA MAMA FİYATLARINDA ARTIŞA NEDEN OLUYOR"

Petshop işletmeciliği yapan Gökay Başar, mama fiyatlarında artış üzerine, “Düzenli olarak fiyatlarda artış mevcut. Dövizdeki artış yüzde 30-40 arasında mama fiyatlarında artışa neden oluyor. Eskiye oranla gönüllü olarak kimse gelip sokaktaki hayvanlara mama almıyor. Eskiden 5-6 liraya alınabilecek bir ürün, 50-60 lira oldu. İnsanlar bu fiyatlar karşısında hem kendi hayvanlarına hem de sokaktaki hayvanlara mama alma konusunda ekonomik olarak zorlanıyor.” dedi.

"GEÇEN SENE 120 LİRA OLAN MAMANIN FİYATI ŞU AN 230 LİRADAN BAŞLIYOR"

Geçen seneyle bu senenin fiyat karşılamasını yapan Başar, “Geçen sene 120 lira olan mamanın fiyatı şu an 230 liradan başlıyor. Yerli ürünlerin fiyatları, ithal olana göre daha ucuz. İnsanlar bu nedenle hayvanların yemesinin zor olduğu mamalara yöneliyor. Ya da kendi evdeki artık yemeklerini değerlendiriyor.” diye konuştu.

Sözlerine devam eden Başar, "Mama fiyatlarına karşı internette hayvanlar için yemek tarifleri bulunuyor. Ben ilerleyen günlerde insanların evcil hayvanlarını sokağa bırakacaklarını düşünüyorum. Hayvan bakabilecek bütçesi olan kişiler bu sorumluluğa girmeli." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler