Aydın'da taksiciler indi bindi ücretini 100 TL istiyor

Aydın'da taksiciler indi bindi ücretini 100 TL istiyor

Yeni yıl ile zamlar peş peşe gelmeye başladı. Aydın'da taksici esnafı zamlardan dolayı indi bindi ücretinin en az 80 en fazla 100 lira olmasını istiyor.

Haber: (Yusuf KONRAT)

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İndi-bindi ücretinin en az 120 TL olmasını istemesinin ardından gözler Aydın'da çevrildi.

Aydın'da taksici esnafı, indi bindi ücretinin artması gerektiğini, ez 80 lira en fazla 100 lira olmasını gerektiğini söyledi.

00.jpg

İŞLER DÜŞÜK

İşlerin düşük olduğu belirtilen Yunus Turan, "Aydın'da 120 olmaz. Şimdi indi bindi 60 lira. Burada en az 80 lira olması lazım. Yakıt olmuş 40 lira. 120 lira buraya Aydın'da biraz fazla çünkü İstanbul'a nazaran Aydın'da pek taksi kültürü yok. Zaten işlerimiz düşü durumda sadece cumartesi ve pazar günleri işlerimiz biraz oluyor o yüzden 80 lira olmalı" diye konuştu.

000.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI PAHALI

Akaryakıt fiyatlarından dolayı artış olması gerektiğini savunan Yusuf Karabulut, "Aydın'da 120 lira olursa indi bindi yolcu bulamayız. Mazotu baz alırsan, gittiğin ve geldiğin yolu baz alırsan en kötü 100 lira makul. Şimdi Mimar Sincan'dan yolcu alıyorsun icabında oraya gidiyorsun, zaten gittiğin yol geldiğin yol 7- 8 kilometre, bir litre mazot olmuş 41 lira yarısını zaten yakıyorsun normal olması gereken o" dedi.

60 LİRA BİZİ KURTARMIYOR

Yavuz Kiraz ise, "Yani bize 100 lira olması kâfi. Bizim ihtiyaçlarımızı şimdilik karşılayacak yani. İndi bindi 60 lira şu an ama kurtarmıyor. Yumurtanın kolisi olmuş 120 lira. Başka taksiciler farklı fiyat isteyebilir fakat indi bindi 100 lira olduktan sonra kilometreye zam yapmasalar da olur" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler