Aydın'da taramalar devam ediyor

Aydın'da taramalar devam ediyor

Aydın genelinde hastalıkların görülme düzeyini saptamak için toplam da 4 bin 764 hanede yapılacak taramanın yüzde 25’i tamamlandı.

Çalışmaların şuanda yaklaşık 1300 hanede gerçekleştirildiğini ve taramalarda sadece 1 pozitif vaka ile karşılaşıldığını belirten yetkililer, “Oldukça başarılı ilerliyoruz” dedi.

 

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “ Ülkemizde ilk Kovid-19 vakası 11 Mart 2020’de saptanmıştır. Bakanlığımız, 11 Mart 2020 tarihinden beri ülkemizde görülmekte olan Yeni Korona virüs Hastalığına karşı çok sayıda önlem almış ve önemli düzeyde başarılar sağlamıştır. Bu başarıların sürmesi ve gelecek dönemdeki hazırlıkları planlamak amacıyla Türkiye çapında tüm illeri temsil eden bir çalışma başlatıldı.

 

HABER: İNAN GÜL

 

Aydın’da 12 Haziran 2020 tarihinde Efeler merkez ilçe başta olmak üzere tüm ilçelerde başlayan çalışmalar başarı ile devam ediyor. Çalışmalarımız bu ay içinde tamamlanacak. Sürüntü ve kan örneği alarak gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında şu an itibariyle yaklaşık 1300 hanede tamamlandı. İstanbul’dan sonra en fazla tarama yapılacak ilimiz Aydın. Şu ana kadar sadece 1 tane pozitif vaka belirlendi. Araştırma Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından belirlenen hanelerde yapılıyor. Belirlenen haneler TÜİK tarafından rastgele seçilmiştir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler