Aydın'da trafik canavarlarına 13 milyon lira ceza

Aydın'da trafik canavarlarına 13 milyon lira ceza

Mart ayı içerisinde kent genelinde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde toplamda 13 milyon 751 bin 339 lira para cezası kesildi.

Aydın Valiliği, Mart ayı içerisinde Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde ortaya çıkan rakamları paylaştı.
Valilikten yapılan açıklamaya göre; geçtiğimiz ay 187 bin 416 araç denetimden geçti. Bu araçlardan çeşitli nedenlerle kusurlu bulunan 20 bin 430 araca toplamda 13 milyon 751 bin 339 lira para cezası uygulanırken 281 sürücü ve 1313 araç trafikten men edildi. 454 sürücünün ise ehliyetine el konulduğu öğrenildi.

"288 KİŞİ YARALANDI"

Aydın'da geçtiğimiz ay 239 trafik kazası meydana geldi. 288 vatandaşın yaralandığı kazalarda 2 kişi hayatını kaybetti. Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada: "Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 112 nolu Acil Çağrı Merkezi telefonuna ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır."
ifadelere yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler