Aydın'da ulaşıma zam geliyor: İşte düşünülen miktar

Aydın'da ulaşıma zam geliyor: İşte düşünülen miktar

Asgari ücrete gelen zammın ardından Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç ile Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, ulaşım ücretlerinde de artışa gidilmesini talep etti. Her iki başkan da yapılacak düzenleme kapsamında ulaşıma gelecek zammın yüzde 60’ın altında olmaması gerektiğini vurguladı.

Asgari ücrete gelen zammın ardından iğneden ipliğe her şeye zam gelmesi bekleniyor. Ulaşıma da bu çerçevede yeni zammın yolda olduğu konuşulurken, Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç ile Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Özmeriç, yeni fiyat tarifesi talebinde bulunacaklarını ifade ederek, “UKOME'den bir zam talebimiz olacak. Yüzde 60’ın altında olmamak kaydıyla bizim de fiyat tarifelerimizin belirlenmesi lazım” dedi. Zam kararının bu ay içinde yapılacak UKOME toplantısında kararlaştırılması yönündeki beklentisini paylaşan Başkan Yalçın ise yaptığı açıklamada, dört gözle zam gelmesi beklediklerine değindi.

AYAKTA KALABİLMEMİZ LAZIM

Yüzde 60’ın altında olmamak kaydıyla kendilerine ait fiyat tarifelerinin belirlenmesi gerektiğine dikkati çeken Özmeriç, “Biz öyle bir mesleği icra ediyoruz ki, serbest piyasa ekonomisiyle bütün giderlerimiz bizim dışımızda belirleniyor; ancak bizim gelirlerimizin belirlenecek fiyat tarifemiz UKOME tarafından belirleniyor. Bu konuda ilgili kurulların, özellikle UKOME kurulunun bizim de ayakta kalabilmemizi sağlayacak bir ayarlama yapması gerekiyor. Bizlerin ayakta kalabilmesi için fiyat tarifesinin ayarlanması lazım. Bunun için de UKOME kurulunun bir an önce bu kararı vermesi gerekiyor. Bu gündem maddesi sadece zam olmuyor tabi. UKOME kurulunda gündemi belirleyen Aydın'ın ulaşımını, trafiğini, yollarının açılıp kapanmasıyla alakalı bir sürü madde var. Bunların içerisinde fiyat tarifelerimizin, ticari taksilerin, özel halk otobüslerinin, minibüslerin ve servis araçlarının fiyat tarifelerinin belirlenmesi talebini biz de iletiyoruz” dedi.

DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

Öte yandan Başkan Yalçın da, ulaşıma zam gelmesini dört gözle beklediklerini vurguladı. Yalçın, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısının ocak ayı içinde yapılacağını söyleyerek, “Zam gelmesini dört gözle bekliyoruz. UKOME’nin alacağı bir karar. Yani en azından bu enflasyondaki artışların bize de yansıtılması gerekiyor. Özellikle asgari ücret ve diğer gider kalemlerimize çok ciddi anlamda zamlar geldi. Bu sebeple bizlerin de en azından yüzde 60 gibi bir zam almamız gerekiyor ki ayakta kalalım. Zam gelmezse gerçekten araçlarımızın gerekli bakımlarını, şoförlerimizin yevmiyelerini ödemekte çok zorlanıyoruz” diye konuştu.

EN SON AĞUSTOS AYINDA ZAM GELMİŞTİ

Son olarak Aydın’da ulaşıma en son zam, 2023 yılı ağustos ayında gelmişti. UKOME toplantısında taksi, özel servis, şehiriçi dolmuşları ve minibüs ücretlerine yüzde 33 zam kararı alınarak şehiriçi ulaşımda tam 14 lira, öğrenci 10 lira olmuştu. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait sarı otobüslerde zam oranı yüzde 23 olarak saptanırken, taksilerdeyse kısa mesafe ücreti 60 lira olarak belirlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler